COMPARTIR

Han passat exactament sis mesos de competició, més concretament 154 dies, des de que arranqués la temporada 2016/17 a la Segona Divisió del futbol estatal. En aquest temps, s’han disputat vint-i-una jornades o el que és el mateix, 63 punts dels quals el Club Gimnàstic solament ha pogut sumar 18 en una primera volta per oblidar i en la que solament ha pogut celebrar tres victòries. Tot i això, els grana són un dels cuers que més unitats han obtingut al final de la primera fase en el que es refereix a l’historial de la categoria. Aquesta circumstància i la ferotge competència que s’està vivint enguany els permeten estar a només cinc punts de la permanència quan encara queda tota la segona volta per disputar-se, vint-i-una jornades en las que la continuïtat a la divisió de plata dependrà exclusivament dels resultats que el conjunt tarragoní sigui capaç d’obtenir al Nou Estadi. La primera cita però, es disputarà a l’Anxo Carro contra el CD Lugo de Luis César Sampedro, Jordi Calavera i Fernando Seoane.

Canvi a la punta d’atac

El Nàstic es presentarà a terres gallegues amb algunes modificacions en l’onze inicial de Juan Merino, que per tercer partit consecutiu no podrà repetir la parella de davanters que va utilitzar en el partit del seu debut contra el Tenerife. En aquella ocasió, el tècnic va combinar els centímetres de Manu Barreiro amb la capacitat d’explotar espais d’Ikechukwu Uche. El gallec però, va ser expulsat i en el següent partit al camp de l’UCAM Murcia va ser Achille Emana qui va avançar la seva posició per jugar al costat de l’ex internacional nigerià, que també va abandonar el terreny de joc abans de temps il·lustrat per l’àrbitre de l’encontre. Per tant, contra el Lugo el més lògic és que veiem una dobleta atacant formada pel propi Achille Emana i Manu Barreiro, que d’aquesta manera tornaria a l’equip titular.

A banda d’això, no s’esperen grans canvis en l’onze del preparador gadità. L’altre variació possible seria l’entrada de Jean-Luc Assoubre en lloc d’un José Carlos al que el canvi d’entrenador li ha vingut com aigua de maig. Consolidar la defensa i la sala de màquines amb Luismi Sánchez i Sergio Tejera són els altres desitjos de l’ex treballador del Real Betis Balompié, com a mínim fins que vagi recuperant efectius ja que la llista de baixes és ben amplia amb els lesionats Xavi Molina i Cristian Lobato, els sancionats Juan Delgado i Ikechukwu Uche i els internacionals Mohammed Djetei i Lévy Madinda, que es troben a la Copa Àfrica tot i que encara no han pogut debutar amb les seves respectives seleccions.

El Lugo somia amb els play-off

L’equip de Luis César Sampedro està realitzant una de les seves millors temporades des de que el club aconseguís tornar a la categoria de plata. La seva primera volta ha sigut francament espectacular amb un balanç de vuit victòries, set empats i sis derrotes que l’han portat a una més que meritòria cinquena posició amb un total de 31 punts, a 8 de la segona posició que ocupa el Girona i bastant més lluny de la primera que ocupa el Levante. Per tant, l’ascens directe encara no és una quimera, tot i que la promoció d’ascens és un objectiu que s’ajusta més a les seves possibilitats.

El Lugo arriba al duel amb el Nàstic en una dinàmica ben positiva, doncs solament ha perdut un partit dels cinc últims. Els altres els ha resolt amb tres victòries i un empat. El jugador que més punts li està donant fins a dia d’avui és el davanter Joselu, un dels pitxitxis de la categoria amb 13 dianes junt amb Alfredo Ortuño (Cádiz) i Roger Martí (Levante). Els gols de l’atacant andalús s’han traduït en 17 dels 31 punts que té el conjunt gallec al seu sarró. L’altre golejador de l’equip és Alfonso Pedraza, futbolista cedit pel Villarreal CF que ha marcat 6 tants i ha repartit 8 assistències, sent el millor passador de la categoria. D’altra banda, cal destacar la gran temporada que està firmant l’ex grana Jordi Calavera, que ha sigut titular en vint dels vint-i-un partits que ha disputat el seu equip i és juntament amb el Lugo una de les revelacions de la Liga123.

Possibles alineacions.

Foto: gimnasticdetarragona.cat