COMPARTIR

El dia en el que solament valia la victòria, el Nàstic ha tornat a fallar en un partit en el que s’ha avançat i en el que ha acabat demanant l’hora davant l’insistència del rival i la inferioritat numèrica a la que ha hagut de fer front després que Ikechukwu Uche hagi forçat la seva expulsió en una acció on l’experiència i la veterania que hauria de mostrar un futbolista de la seva alçada ha brillat per la seva absència.

Si als múltiples problemes pels que travessa l’equip li afegim que sempre hi ha algun futbolista que perd els papers i acaba marxant a la dutxa abans de temps, la fita de la permanència sembla impossible. Només la falta d’encert de cara a porteria de l’UCAM Murcia ha fet que Juan Merino pogués marxar de La Condomina amb una lectura positiva, doncs els seus s’han tornat a mostrar com un equip més ordenat, ambiciós i amb les idees clares, tot i que novament això no ha servit per assaborir una victòria que ja comença a resistir-se més del que deuria.

Els dos inspiradors, directes a l’onze

El Nàstic s’ha presentat sobre la gespa del coliseu blau-i-groc amb dues novetats respecte al duel de la passada setmana contra el Tenerife. L’absència per sanció de Manu Barreiro li ha servit a Juan Merino per donar entrada a Juan Muñiz i en conseqüència a desplaçar a Achille Emana a una posició més cèntrica per acompanyar al nigerià Ikechukwu Uche en la punta d’atac.

L’altra variació ha sigut un canvi d’home per home amb José Carlos ocupant el lloc d’un Jean-Luc Assoubre que ha iniciat el matx des de la banqueta i que posteriorment ha sortit quan la situació estava més difícil.
L’andalús ha sigut una de les notícies més positives del partit, sobretot amb els bons primers 45 minuts que ha quallat partint des de la banda dreta i movent-se inclús per la zona central del terreny de joc, per on ha protagonitzat diverses jugades de qualitat que els davanters no han sabut aprofitar per crear perill a la porteria defensada per Biel Ribas.

Sense que hi hagués un dominador clar durant la primera mitja hora, els grana no s’han sentit amenaçats pel rival en cap moment. Cap dels dos contingents ha arribat amb perill a l’àrea contrària i això sempre és una bona noticia pel quadre que juga com a visitant, si bé la necessitat de sumar era patent en ambdós equips.

El més normal és que l’espectador pogués pensar que el que aconseguís marcar primer s’emportaria el partit, i l’aposta s’ha decantat a favor del quadre visitant quan Luismi s’ha trobat amb el gol en un servei de cantonada amb molt de suspens. El 0-1 ha servit perquè els tarragonins cimentessin la seva confiança i estiguessin molt més còmodes durant el tram final del primer acte.

Reacció murciana

L’equip de Francisco Rodríguez, que afrontava el seu tercer partit com a entrenador de l’UCAM Murcia, ha iniciat la segona part amb molta més empenta del que havia mostrat a la primera, motivat pel fet d’anar per darrere al marcador i per haver-se situat de forma provisional com a nou farolet vermell de la taula classificatòria. El Nàstic però, a darrera s’ha mostrat molt ferm i a davant molt valent, doncs més enllà d’aguantar el resultat i tancar-se ha avançat les línies, executant una pressió ordenada i efectiva que ha incomodat la sortida de pilota del rival.

Malgrat això, els grana no han aconseguit crear cap ocasió de perill que instaurés el pànic i els dubtes en l’equip local i això ha portat a que Manolo Reina comencés a aparèixer assíduament davant les càmeres de LaLigaTV123, fins que finalment l’UCAM ha aconseguit el gol de l’empat amb la diana de Natalio, que havia entrat pocs minuts abans i s’ha aprofitat d’una errada de marcatge de Iago Bouzón per establir la igualada en el marcador.

Poc després de l’empat ha arribat l’auto expulsió de Uche, que ha posat el partit molt costa amunt als de Juan Merino, que des de la banda ha vist com el conjunt murcià ha fallat fins a tres ocasions de gol molt clares per certificar la remuntada i donar-li el cop de gràcia a un Nàstic que haurà de suar tinta xina per treure quelcom positiu de la seva visita a l’Anxo Carro de Lugo abans que la competició torni a un Nou Estadi que s’ha de convertir en un autèntic fortí per fer realitat el somni de la permanència en la segona volta del campionat, que s’encetarà el proper cap de setmana.

Foto: laliga.es