COMPARTIR

El Nàstic afronta l’últim partit de la primera volta sabent que l’únic resultat possible és aquell que li permeti endur-se els tres punts cap a Tarragona per evitar enfonsar-se a la taula classificatòria de la Liga123 i de pas per abandonar el farolet vermell i situar-se més a prop de la permanència sempre i quan els resultats dels altres equips relacionats amb el descens acompanyin. Guanyar a un rival directíssim com és l’UCAM Murcia al seu camp suposaria donar un cop sobre la taula per avisar de que aquest equip no està ni molt menys mort i que a la segona volta donarà molta guerra. El bon partit fet contra el Tenerife en l’estrena de Juan Merino ha de servir d’impuls per assolir un triomf que els grana no assaboreixen des del passat mes de novembre quan van derrotar al Cádiz al Nou Estadi. Quallar un segon partit d’alçada aproparia una victòria que serviria per cimentar el projecte d’urgència que ha presentat l’entrenador andalús, tot i que en la situació en que es troba el quadre tarragoní a La Condomina s’ha de guanyar pel civil o pel criminal. El contrari suposaria un cop duríssim per a un vestuari que ja ha encaixat prous impactes en forma de derrota.

El comitè no perdona a Manu Barreiro

La principal absència amb la que tindrà que lidiar Juan Merino és la de l’atacant Manu Barreiro, al que el comitè de competició no li ha retirar la segona targeta groga que va significar la seva expulsió en el darrer partit. L’única opció de que el gallec pugui jugar a Múrcia és que apel·lació li doni la raó al club després de que aquest hagi decidit recórrer la decisió, tot i que sembla francament complicat que la situació pugui arribar a bon port. Per tant, el tècnic gadità haurà de buscar un substitut per reemplaçar a l’ex jugador del Deportivo Alavés i tot sembla indicar que serà Álex López el que ocupi la posició del ‘9’ per acompanyar a Ikechukwu Uche en la punta d’atac.

Les altres baixes que tindrà el conjunt grana en  la seva visita a La Condomina són les del també sancionat Juan Delgado i els lesionats Xavi Molina, Gerard Valentín i Cristian Lobato, que s’afegeixen a les absències de Mohammed Djetei i Lèvy Madinda, que aquest dissabte debuten a la Copa Àfrica amb les seleccions de Cameron (vs Burkina Faso)  i Gabón (vs Guinea-Bissau) respectivament. Amb tot, no s’esperen grans canvis en l’onze inicial de Juan Merino, si bé Juan Muñiz i José Carlos, que van tenir una aportació molt valuosa contra el Tenerife, també serien una alternativa a tenir en compte.

En busca de l’estrena

L’UCAM Murcia afronta aquest darrer partit de la primera volta amb els mateixos objectius que el Nàstic, guanyar per poder respirar a la zona baixa de la classificació. A més però, els murcians tenen molta més pressió a les seves esquenes ja que juguen davant la seva afició amb tot el que això comporta, un arma de doble fil que solament els equips amb més personalitat i caràcter poden suportar. La necessitat de victòria també s’expandeix a la banqueta, on Francisco Rodríguez solament coneix l’empat al camp de l’Alcorcón (0-0) i la derrota contra el Levante en el duel que aplaçat que es va jugar el passat dimecres (0-2).

En ambdós compromisos, el preparador andalús ha dissenyat un onze pràcticament calcat. L’única variació que va presentar contra el líder respecte al duel anterior contra el quadre madrileny és la de Jesús Imaz per l’ex grana Vicente Pérez. Per tant, tampoc s’esperen nombrosos canvis per fer front a l’equip tarragoní tot i l’exigència de jugar tres partits en menys de set dies. Al final, aquest és un partit importantíssim de cara a la lluita per la permanència i l’entrenador local ha de disposar els seus millors homes sobre la gespa.

Possibles alineacions.

Foto: gimnasticdetarragona.cat