COMPARTIR

Dels quatre mesos que portem de competició, el partit contra el Tenerife ha sigut molt probablement el millor partit, si més no el més complet, que ha realitzat el Nàstic juntament amb el que va realitzar al camp del Mirandés per aconseguir la primera victòria de la temporada.

L’efecte Juan Merino i l’alenada d’aire fresc que han portat els quatre fitxatges han servit per veure la versió més sòlida que ha mostrat l’equip en els darrers temps i únicament un error de marcatge a la sortida d’un córner i l’expulsió de Manu Barreiro a l’equador de la segona part han impedit que el conjunt grana hagi pogut optar a la victòria.

Amb el poc temps que porta el vestuari sota les ordres del nou entrenador, es pot dir que dir que ja s’ha donat un pas endavant per poder revertir la situació en el segon tram de temporada, que s’encetarà després del duel del proper cap de setmana al camp de l’UCAM Murcia.

Primeres conclusions

Tot i que no s’ha pogut estrenar amb una victòria, Juan Merino ha fet tota una declaració d’intencions més que positiva en el seu debut al capdavant de la banqueta del quadre tarragoní.

Els canvis més significatius que ha introduït els hem pogut veure a la línea defensiva amb la presència de Iago Bouzón i el debutant Bruno Perone a l’eix de la defensa, i la ubicació de Daisuke Suzuki com a lateral dret per ocupar una posició que fins ara havia correspost a un Gerard Valentín que s’ha quedat a la banqueta. Aquesta variació és tot un indicatiu de que la prioritat del tècnic andalús és la de fer de l’equip un bloc sòlid que no coincideixi ni la més mínima oportunitat al rival amb la col·laboració inestimable dels migcampistes i dels davanters.
Les jugades a pilota aturada, però, continuen sent un mal endèmic tal i com s’ha pogut veure en la jugada del 0-1 en la que Suzuki no ha estat massa fi per cobrir la marca de Cristo González, autor del gol.

Exceptuant aquesta acció, l’actuació defensiva de l’equip ha estat la més completa que se li recorda des del tram final de la passada temporada, i això alimenta les esperances de la salvació, tot i que caldrà veure com es desenvolupen els següents compromisos.

Que Merino hagi renunciat a la gran associació que gairebé sempre han format Gerard Valentín i Jean-Luc Assoubre –avui titular- es justifica amb la gran aposta ofensiva (4-4-2) que ha fet de mig camp en endavant, amb un doble pivot format pel debutant Luismi i Sergio Tejera -menció especial al partidàs que s’ha marcat l’andalús, no solament en cada recuperació, sinó també a l’hora de distribuir el joc- amb el bentornat Achille Emana ubicat a la banda esquerra –Jean Luc a la dreta- i la dupla atacant formada per la referència de Manu Barreiro i un segon punta que en aquesta ocasió ha sigut Ikechukwu Uche.

El futur més immediat dels grana dependrà en bona mesura de que Juan Merino aconsegueixi que tots aquests jugadors mantinguin el mateix compromís defensiu que han demostrat davant el conjunt dirigit per Pep Lluís Martí, ja que amb la seva qualitat els gols han de caure pel seu propi pes, sobretot per part d’un Achille Emana que encara no està al 100%.

Encert en els canvis

L’ex atacant de l’Alavés ha tingut la millor oportunitat per marcar el gol de l’empat a les acaballes de la primera part en un remat que ha trobat la resposta espectacular del porter visitant Dani Hernández. Tot i no aconseguir el gol, aquesta ocasió ha servit per mantenir les esperances de cara a una segona part en la que Juan Merino ha realitzat un doble canvi d’home per home donant entrada a José Carlos i Juan Muñiz per Jean-Luc i un Achille Emana al que se l’ha vist amb moltes ganes de carregar-se l’equip a les esquenes com ja va fer la passada campanya.

La doble substitució presentada pel tècnic gadità ha estat un plus determinant, ja que els dos futbolistes que han entrat des de la banqueta han aportat profunditat i dinamisme a l’atac grana.

De fet, una de les noticies més positives que ha deixat el xoc ha sigut la gran actuació de José Carlos, que a part de marcar el gol de l’empat en una jugada espectacular d’autèntic extrem, ha demostrat que encara és un jugador recuperable per a la causa, mostrant-se plenament inspirat per tota la zona de tres quarts.

El gol de l’andalús ha activat les opcions de victòria d’un Nàstic que esperonat pels més de 7.000 espectadors que han poblat les grades del Nou Estadi ha començat a tancar al Tenerife al seu propi camp, fins que Manu Barreiro ha sigut ben expulsat per doble amonestació després que l’àrbitre s’hagi adonat de que estava jugant sense espinilleres. Un error incomprensible que ha sigut determinant.

El Nàstic però, no s’ha ressentit pel fet de jugar amb un jugador menys i fins i tot ha perdonat l’ocasió de deixar els tres punts a casa en un u contra u en el que Juan Muñiz no ha encertat a l’hora de superar la sortida de Dani Hernández.

Les poques aproximacions que ha concedit al Tenerife no han anat més enllà, en part perquè Mossa ha efectuat una entrada providencial que ha evitat el remat de Suso Santana. Per contra, els tarragonins han gaudit d’un lliure directe lateral que la defensa visitant ha refusat a córner, acció que no s’ha pogut dur a terme perquè ja s’havien sobrepassat els inexplicables dos minuts que ha afegit el col·legiat de l’encontre.

El proper partit a La Condomina serà clau per dos factors, per retallar diferències respecte a un rival directe i per comprovar com evoluciona la proposta de Juan Merino.

Foto: gimnasticdetarragona.cat