COMPARTIR

No sabem quin tipus d’equip veurem aquest proper diumenge. No sabem si veurem un Nàstic més proper al que ha sigut amb Vicente Moreno aquestes últimes tres temporades o si veurem la versió del Nàstic que desitja el nou tècnic Juan Merino. El que sí sabem és que veurem un conjunt diferent, diferent perquè la situació i la classificació així ho requereixen i perquè l’arribada d’un nou entrenador sempre suposa una bocanada d’aire fresc al vestuari tot i que la sortida del de Massanassa ens hagi dolgut al 99% dels nastiquers.

També sabem que veurem alguna cosa desigual per les declaracions que ens ha deixat el preparador andalús en les dues rodes de premsa que ha efectuat com a màxim responsable de la banqueta grana, la de la presentació i la de la prèvia del partit contra el CD Tenerife. En ambdues hem pogut tastar la declaració d’intencions d’un entrenador que no ha dubtat en remarcar la falta d’humilitat i el relaxament que ha patit un planter en el que a partir d’ara l’esforç no serà negociable. El gadità sembla tenir les claus per aixecar a l’equip, però les paraules i les intencions s’han de complir dins el terreny de joc.

Tots els fitxatges, a punt

Les novetats més evidents que veurem en aquest nou Nàstic, a falta de saber amb quina naturalesa es comporta sobre la gespa, són les incorporacions que ha dut a terme la direcció esportiva de cara a millorar el que havia demostrat l’equip fins a dia d’avui.

Així doncs, Luismi Sánchez, Manu Barreiro i fins i tot Bruno PeroneAchille Emana podrien ser protagonistes del penúltim compromís de la primera volta després que el club hagi rebut el trànsfer del brasiler i del camerunès. Pel contrari, Mohammed Djetei i Lèvy Madinda, que es troben concentrats amb les seves respectives seleccions per afrontar la Copa d’Àfrica i seran les úniques baixes de Juan Merino en el que serà el seu primer partit al capdavant de la banqueta grana.

Tot és possible a les illes

De la mà de Pep Lluís Martí, que compleix la seva primera temporada completa al capdavant de l’equip, el Tenerife està demostrant que enguany sí està preparat per ser partícip de la guerra habitual que es forma cada campanya per disputar els play-off d’ascens a la Primera Divisió. Fa dos cursos va acabar salvant-se del descens per molt poc, mentre que en el que ens precedeix va finalitzar a l’equador de la taula, en terra de ningú. De moment, a falta de dos partits per completar la primera volta del campionat, el conjunt tinerfeny és 13è però solament està a dos punts de les places de promoció, situació que podria assolir si és capaç de guanyar a Tarragona.

El gran exercici que està duen a terme el Tete està basat en la línea d’imbatibilitat que està demostrant al Heliodoro Rodríguez López, on encara no coneix la derrota. Quatre victòries i sis empats s’han traduït en 18 dels 26 punts que té al seu caseller, mentre que els 8 restants els ha collit a fora de casa. El seu rendiment com a visitant és bastant més fluix que quan juga davant la seva gent, i d’aquí que solament hagin pogut guanyar dos partits a domicili. Els dos noms propis d’aquest equip són el capità Suso Santana i el senegalès Amath Diedhiou, autors de 4 i 6 gols respectivament. En el capítol d’absències, Pep Lluís Martí no podrà comptar amb Aitor Sanz i el “Choco” Lozano.

Possibles alineacions.

Foto: gimnasticdetarragona.cat