El Nàstic acaba de fitxar un migcampista de tall defensiu, d’aquells que s’han de dedicar única i exclusivament a destruir el joc del rival i, que per tant, en moltes ocasions estan considerats com els antagonistes d’aquest joc que és el futbol.

Els jugadors com ell normalment tenen un iman per atraure la pilota cada vegada que passa pel seu costat, i en aquest cas no estem parlant d’una excepció. A més, el nostre protagonista porta un casc protector al cap que el fa entrar dins del club dels Magneto que formen l’ex grana Miguel Ángel Llera, Peter Cech, Christian Chivu, entre d’altres.

Pels que no siguin amants dels còmics, Magneto és un personatge de l’univers Marvel que fa la seva aparició a la història dels increïbles X-MEN. Erik Lehnsherr, el nom original d’aquest individu, és un mutant capaç de controlar totes les formes de magnetisme i per tant pot crear camps de força magnètica que pot expandir per protegir àrees extenses. Si transferim aquesta habilitat al món futbolístic ens surten jugadors com els que hem descrit abans i com Luismi Sánchez (24 anys), que ha estat escollit per blindar la medul·lar.

Sense oposició

Com hem comentat al principi de l’article, el nou jugador del Nàstic arriba per potenciar la parcel·la defensiva de l’equip cobrint les necessitats bàsiques de la posició de mig centre defensiu, responsabilitat que fins a dia d’avui ha recaigut en Wilfried Zahíbo i Lévy Madinda, dos jugadors que no estaran a les ordres del nou tècnic Juan Merino durant algun temps.

El primer perquè sortirà cedit i el segon perquè es trobarà disputant la Copa Àfrica amb la selecció de Gabon, amfitriona del torneig.
Davant aquesta situació, Emilio Viqueira ha tingut que rastrejar el mercat per trobar un jugador d’aquest perfil i finalment ha recorregut a un vell desig que se li va escapar al mercat estiuenc.

Luismi era una de les primeres opcions per reforçar la medul·lar però el Real Valladolid es va avançar i es va fer amb els seus serveis, tot i que al Nuevo José Zorrilla solament ha disputat 96 minuts en els quatre mesos de competició que portem acumulats. Aquesta circumstància ha fet possible que l’andalús, ara sí, pugui vestir de grana i ho farà en forma de cessió, doncs a Pucela encara confien en la seva projecció.

Tota una vida com a sevillista

Abans del seu fitxatge pel Real Valladolid, Luismi havia desenvolupat tota la seva carrera professional al Sevilla FC. Mai va poder consolidar-se al primer equip, tot i que el curs passat va formar part del planter a tots els efectes. Pel contrari, anteriorment sí que havia estat una peça fonamental al conjunt filial en el que havia coincidit amb altres futbolistes de gran nivell com Sergio Rico i Carlos Fernández (Sevilla FC), Alberto Moreno (Liverpool), Jozabez Sánchez (Fulham), Bryan Rabello (Santos Laguna), Juan Muñoz (Real Zaragoza) i també amb l’ex grana Eugeni Valderrama i amb el pobletà Gil Muntades.

El nou futbolista del Nàstic estava considerat com una de les joies de la cantera del conjunt de Nervión tal i com així ho detallava l’ex jugador del club Francisco López Alfaro, que va ser un dels entrenadors que va tenir en la seva etapa de juvenil. “Aquest noi és en tots els aspectes un 10, i ho dic sense cortapises. Posseeix una gran fortalesa física i un desplaçament de pilota espectacular. És ràpid, agressiu, va bé de cap i té personalitat. Junt amb Alberto Moreno, Luismi tenia una gran projecció i apuntava al primer equip. La pena és la lesió que va patir, que va frenar la seva carrera”.

“  | Article sobre Luismi Sánchez: Las siete vidas de Luismi: la (accidentada) historia de una de las nuevas joyas del Sevilla http://bit.ly/2iHTUC9

El Nàstic li brinda a Luismi l’oportunitat de tornar a sentir-se futbolista després d’una temporada i mitja sense poder jugar amb regularitat i el seu futur depèn en bona mesura del que faci en els propers sis mesos defensant l’elàstica tarragonina. El club necessita dels seus serveis per blindar l’àrea i la porteria i el futbolista necessita la confiança que li dóna el club per continuar la seva història allà on la va deixar en aquella matinal a la Ciutat Esportiva José Ramón Cisneros.