COMPARTIR

El que era un secret a veus s’ha fet realitat. Hem hagut d’esperar a que acabés el partit de tornada dels 1/16 de final de la Copa del Rei perquè el Deportivo Alavés anunciés la rescissió del contracte de Manu Barreiro i el Nàstic fes el mateix confirmant el fitxatge del punta gallec, que d’aquesta manera es converteix en l’esperança dels grana per obrir la caixa de pandora i solucionar d’una vegada per totes els problemes de cara a porteria que arrossega des de la pretemporada.

El seu perfil és molt similar al d’Álex López, un ‘9’ espigat al que no li crema la pilota als peus i que sap jugar d’esquenes per assistir als homes que arriben des de la segona línia. La principal diferència entre ell i el calafellenc és el seu olfacte golejador.

Nascut a Santiago de Compostela, el nou davanter del conjunt tarragoní ha passat per molts equips al llarg de la seva carrera esportiva.
En els seus inicis va militar a les categories inferiors del Real Madrid i del Valencia, club en el que va arribar a jugar al seu filial. De Paterna va donar el salt al grup 1 de la Tercera Divisió de la mà del CD Lalín per després fitxar per l’Algeciras, amb el que va aconseguir ascendir a la Segona Divisió B després de realitzar una campanya individual més que notable marcant una xifra total de 16 gols.

La seva experiència a la categoria de bronze no va ser tant profitosa, doncs ni al Nuevo Mirador ni en els seus següents destins –Cádiz, Jérez Industrial i Zamora– va ser capaç de rendir al nivell esperat.

Va haver de tornar al futbol de Tercera per poder recuperar l’encert de cara a porteria, primer defensant els colors del Cerceda (20 gols) i després els del Pontevedra (12 gols). Aquestes dues grans temporades li van valer el seu fitxatge per un equip amb majors aspiracions com el Racing de Ferrol, equip amb el que va aconseguir el seu segon ascens a la tercera categoria del futbol estatal sent una de les peces claus dels diables verds amb 22 gols.

En el següent curs sí que va poder mantenir els seus registres golejadors i va marcar 21 dianes que van contribuir a que l’equip dirigit per José Manuel Aira arribés a disputar els play-off , tot i que no van poder passar de la primera eliminatòria al caure precisament contra el Nàstic de Vicente Moreno.

El Deportivo Alavés, que militava a la Segona Divisió, es va fixar en ell i en la seva facilitat per marcar gols i li va brindar l’oportunitat de poder debutar als 28 anys a la categoria de plata.

En la seva primera temporada a Mendizorroza va complir amb nota marcant 11 gols, si bé en la següent, la de l’ascens del conjunt vitorià a la lliga de les estrelles, va tenir que conviure sota l’ombra de Gaizka Toquero i només va poder anotar 5 gols.

Enguany, després de no comptar amb cap minut en el campionat domèstic, ha decidit abandonar la capital basca en busca de minuts, minuts que sí trobarà a Tarragona.

Foto: marca.com