COMPARTIR

La temporada que està realitzant el Nàstic en el seu segon curs consecutiu a la Segona Divisió dista molt del que tots els estaments del club desitjaven després de la gran campanya que va realitzar a la 2015/16 assolint la tercera posició i disputant els play-off d’ascens. Enguany, l’objectiu era el de repetir i millorar el que s’havia fet però la pèssima planificació del planter amb la sortida de jugadors amb molt de pes al vestuari i l’arribada d’una gran quantitat de futbolistes internacionals  ha portat al conjunt grana a tancar el 2016 com el farolet vermell de la Liga 123 a sis punts de la permanència, que s’ha convertit en la principal meta per al nou any.

De cara a assegurar les opcions de l’equip per poder assolir aquesta fita, la direcció esportiva ja s’ha posat en marxa per tancat una sèrie de fitxatges que han de fer recuperar a l’equip el nivell i el rendiment que el van portar a ser l’equip revelació de la passada temporada. El primer en arribar ha sigut Achille Emana, que està destinat a liderar la revolta del Nàstic a la segona volta del campionat. El segon serà el davanter de l’Alavés Manu Barreiro, que es tancarà en les properes hores. La tasca d’Emilio Viqueira no s’atura aquí però, ja que encara quedarien cinc reforços que tancar a l’espera de conèixer els jugadors que abandonaran l’entitat. Els ulls estan posats en un central, un migcampista de tall defensiu, un mitja punta, un extrem i un davanter.

A Nàstic.cat hem elaborat una llista de noms que estarien a l’abast del club en el sempre limitat mercat d’hivern i que a la vegada podrien cobrir amb les necessitats de l’equip.

DEFENSES

Jonathan Vila (Real Oviedo)

El central gallec està gaudint de menys minuts dels que esperava en la seva tercera temporada a la capital d’Astúries. Després de ser una peça fonamental en l’ascens (33 partits) i en la passada campanya (25 partits), la del retorn de l’Oviedo a la categoria de plata, enguany no ha sigut capaç de convèncer al nou tècnic Fernando Hierro tot i poder jugar tant de defensa central com de pivot defensiu, la qual cosa suposaria un valor doble per cobrir les baixes de Mohammed Djetei i Lévy Madinda a causa de la disputa de la Copa Àfrica. Els seus 1,86 cm el fan ser un baluard defensiu en el joc aeri i a més pot sortir jugant la pilota des del darrera.

MIGCAMPISTES

Álex Bergantiños (Deportivo de la Coruña)

Un vell conegut de la parròquia nastiquera. El migcampista del Depor, que ja va defensar els colors del Nàstic en una situació molt similar a la que viu actualment el club (2010/11), seria un reforç més que interessant per apuntar la medul·lar sobretot si tenim en compte que Lévy Madinda estarà com a mínim un mes amb la selecció de Gabón. Tot i que ha sigut un jugador capital en les darreres cinc campanyes a Riazor –dos ascensos i tres permanències- enguany no compta amb la confiança de Gaizka Garitano, que fins a dia d’avui solament l’ha fet jugar en el partit dels 1/16 de final de la Copa del Rei davant el Real Betis. És per això que el gallec podria veure amb bons ulls una sortida en forma de cessió per gaudir dels minuts que li estan mancant a casa. El desplegament físic sobre el terreny de joc i la seva virtut per robar-li la pilota al rival el converteixen un saquejador de categoria.

Ager Aketxe (Athletic Club de Bilbao)

Aquest jove futbolista de 22 anys va ser una de les grans sensacions de la passada campanya a la categoria despuntant a les files del Bilbao Athletic. Se’ns dubte, el mitja punta bilbaí va ser el millor jugador del conjunt dirigint pel “CucoZiganda gràcies als 8 gols que va marcar, la major part d’ells de falta directe i la resta amb xuts col·locats a l’esquadra o amb llançaments des de mitja distància. Una barbaritat. Tal va ser el seu impacte, que Ernesto Valverde ja tenia decidit ascendir-lo al primer equip per afrontar la nova campanya, però una greu lesió al seu genoll dret –trencament del lligament creuat- l’ha fet perdre’s tota la pretemporada i els quatre mesos que portem de competició. El seu retorn està previst per al mes de gener i molt probablement se li buscarà una sortida en forma de cessió per tal de que pugui gaudir dels minuts que no sembla que pugui tenir a San Mames Barria.

Rodrigo Hernández (Villarreal CF)

És l’opció més complicada però a la vegada és una de les més interessants que es pot donar durant el mercat de traspasso. Aquest futbolista és la joia de la cantera del Villarreal i no són pocs els que s’atreveixen a catalogar-lo com al nou Bruno Soriano, ja que comparteix moltíssimes similituds futbolístiques amb el capità groguet, entre elles el seu desplegament d’àrea a àrea i el seu desplaçament de pilota. El migcampista madrileny té 20 primaveres i ha sigut un fix en la darrera fornada de futbolistes que han nodrit a la selecció espanyola sub-19 en els darrers temps. Tot i que es va apostar per donar-li una oportunitat en el primer equip rebutjant ofertes procedents de Segona i fins i tot de Primera, el cert és que fins ara solament ha jugat set partits, únicament dos d’ells com a titular, i per tant no seria descabellat pensar en que pugui sortir cedit per no tallar la seva progressió.

L’altre nom que sí ha sonat amb força per reforçar el centre del camp és el del veterà Joan Verdú (33 anys), que actualment es troba sense equip després de finalitzar el seu compromís amb el Levante, equip del qual destaca un altre nom interessant com el de José Verza (30 anys). Tyronne (25 anys) de la UD Las Palmas i Carlos Calvo (31 anys) del Cádiz també serien algunes de les opcions més viables pel club.

DAVANTERS

David Concha (Real Sociedad)

L’extrem càntabre va despuntar la passada campanya a les files del Numancia marcant cinc gols i donant dues assistències en els 26 partits que va jugar i enguany s’esperava que tingués més presència en els plans de Eusebio Sacristán després de que la direcció esportiva de la Real Sociedad decidís comptar amb ell per afrontar el nou curs. El cert però, és que com succeeix amb la resta de noms que hem descrit abans, David Concha no està tenint les oportunitats que ell mateix esperava i solament ha disputat 98 minuts en tot el que portem de campanya. Després dels fiascos que han representat ser Moha Rharsalla, Elvir Maloku, José Carlos i Juan Delgado, el futbolista format al planter del Racing de Santander podria ser una opció interessantíssima per cobrir les mancances que hi ha ara mateix als extrems, doncs tant pot jugar a la banda esquerra com a cama canviada partint des de la dreta.

José Naranjo (Celta de Vigo)

Se’ns dubte és el jugador més desitjat per tots els estaments del club, des de la direcció esportiva fins a l’afició passant per un vestuari que després de recuperar la figura d’Achille Emana estaria encantada amb el retorn de l’atacant andalús després de que es convertís en un dels màxims artífex de la gran temporada del Nàstic amb un total de 16 gols i 5 assistències que li van valer per fixar pel Celta de Vigo. El fet de que el conjunt gallec hagués d’afrontar tres competicions feia pensar en que pogués tenir molta més presència de la que ha tingut fins ara dins dels plans d’Eduardo Berizzo, però que encara no hagi debutat en lliga parla clarament del rol que ocupa dins del vestuari de Balaídos. De moment té sobre la taula una oferta formal per arribar cedit al Levante, tot i que el seu pas per Tarragona i l’afecte de la parròquia grana podrien ser dos factors determinants per veure’l de nou defensant els colors del Nàstic.

David Barral (Granada CF)

L’ extravertit atacant andalús té tots els números per abandonar el club nassarita després de la batussa que va protagonitzar junt amb Isaac Cuenca, al que va estar a punt d’agredir a la Ciutat Esportiva del club. Aquest incident no parla molt a favor d’ell, és evident, però si la direcció esportiva busca gol el seu nom ha d’estar dins de la llista de possibles reforços. Cal veure si amb l’arribada de Manu Barreiro, Emilio Viqueira dóna per tancada la línea més avançada tot i que això pot anar lligat al futur de Stèphane Emana. Tot i els seus 33 anys, Barral continua sent aquell davanter capaç de treure una ocasió del no res i que sempre està allà per rematar la pilota al fons de la xarxa. Té el do del gol i això és indubtable.

La resta de noms que podrien ser una alternativa fiable per completar la davantera responen al perfil de joves futbolistes que es troben en el segon equip del club militant a la Segona Divisió B. En aquesta llista cal destacar els noms del valencianista Rafa Mir (19 anys, 2 gols), el bilbaí Asier Villalibre (19 anys, 7 gols), el davanter de la Real Sociedad B Jon Bautista (21 anys, 12 gols) i l’imberbe Kuki Salazar, que en el seu cas juga amb el filial del Málaga al G9 de la Tercera Divisió tot i que solament té 18 anys i ja ha marca 6 gols.

Foto: gimnasticdetarragona.cat