COMPARTIR

Un cop més, el Girona s’ha acabat imposant en el derbi català de Segona A disputat a Montilivi, on el conjunt grana fa sis anys que no guanya.

El Nàstic va saltar al fortí gironí sense por, dominant els primers compassos del partit gràcies a la pressió exercida sobre els homes de Pablo Machín. De fet, els tarragonins van fer el més difícil i es van avançar al marcador al minut 25, gràcies a un penal transformat per Uche.

Després d’uns minuts poc intensos per part dels dos equips, el Girona ha igualat el matx per mitjà de Longo, que al 39 ha aprofitat una pilota morta a l’àrea per posar l’1-1 a l’electrònic.

Encara amb els aficionats locals celebrant l’empat, Sergio Tejera al 42 convertia l’1-2 després d’un bon llançament de falta directa, que ha ajustat al pal llarg del porter René.

A la represa, el Girona ha sortit més endollat i fruit d’això ha tornat a igualar el matx al minut 46, quan Juanpe, que portava un minut sobre el terreny de joc, ha rematat a gol de manera acrobàtica.

El Girona estava millor i ho ha evidenciat pocs minuts després amb una nova ocasió de Longo, que Dimitrievski ha pogut anul·lar.

Una de les millors ocasions del Nàstic en aquesta segona meitat arribaria al minut 60, després d’una bona cursa de Gerard Valentín per la banda dreta que ha acabat amb una centrada que no ha pogut ser controlada per Jean-Luc.

Dos minuts després, i amb un Girona que anava de menys a més, Suzuki ha comès penal sobre Portu, i Fran Sandaza s’ha encarregat d’avançar als de Pablo Machín des dels onze metres.

Les coses es complicarien encara més pel Nàstic al 75, quan Delgado ha estat expulsat amb vermella directa per protestar. Segons l’acta arbitral, el xilè li hauria dit “ets un poca-vergonya” al col·legiat López Amaya.

Amb el Nàstic abocat a l’atac buscant desesperadament l’empat, el Girona ho ha aprofitat amb un contra-atac per lapidar l’esperança dels tarragonins; Cristian Herrera feia el 4-2 al 88 amb un xut ras i ajustat, i Emana veia la segona groga al 89, quedant-se el Nàstic amb 9 jugadors sobre el terreny de joc.

Amb aquesta nova derrota, el Nàstic arriba a l’aturada nadalenca cuer amb 16 punts i esperant la visita del Tenerife, el proper 8 de gener al Nou Estadi. Nova final a la vista.

Foto: laliga.es