COMPARTIR

La tarda del 12 de desembre no serà una tarda més, serà la tarda en la que es va anunciar el retorn d’un dels jugadors més importants que han vestit els colors del Nàstic durant els darrers temps i, molt probablement, al llarg de la seva història; el retorn d’un jugador que tot i la seva edat i el poder mediàtic que envolta la seva figura es va convertir en un dels grans artífex de l’estratosfèrica temporada que va realitzar el conjunt grana en la seva reestrena a la categoria de plata.

Ho havia aconseguit tot. Havia jugat en diverses de les lligues més importants del futbol europeu en equips tant històrics com el Real Betis Balompié o el Toulouse, i després de viure en una “presó d’or” com ell mateix va reconèixer en una entrevista en referència al seu pas per Qatar i Mèxic, va decidir renunciar a tot el patrimoni econòmic que estava guanyant per tornar a sentir aquella sensació màgica que solament et pot donar el competir de veritat en allò pel que has nascut.

Amb 34 anys va fitxar per un equip de la Segona Divisió amb el somni de portar al seu nou equip, a la seva nova família, a la màxima categoria estatal.

Sobre la gespa del Nou Estadi va deixar tot el futbol que portava dins, una col·lecció de jugades d’ensomni amb fintes, túnels i barrets que testificaven que la parròquia nastiquera estava davant d’una estrella que no havia arribat a Tarragona a retirar-se i, que en el seu darrer partit, no va poder contenir les llàgrimes de frustració després de caure a les semifinals del play-off contra el CA Osasuna.

Ara, quan només s’han complert sis mesos des del seu comiat, Achille Emana torna a casa per posar ordre en un vestuari molt diferent al que coneixia i contribuir en l’objectiu de la permanència.

Molt més que marcar gols

Amb el fitxatge d’Emana, Vicente Moreno recupera a un jugador total que ha de marcar la diferència en diferents aspectes del joc i no només en l’àmbit golejador, on la passada temporada va firmar 9 gols i 5 assistències. A banda d’això i dels recursos tècnics que es pot treure de la màniga gràcies a l’inmens talent que atresora a les seves botes, l’il·lusionista és un d’aquells jugadors que alteren per complet els plans de l’entrenador rival que s’ha de trencar el cap per tal d’intentar aturar-lo. No en poques ocasions hem pogut comprovar el poder que té per atraure l’atenció dels defenses rivals arribant a tenir dos, tres jugadors vigilant la seva marca, i això beneficiarà moltíssim als davanters.

Per si fos poc, ja la passada campanya va demostrar tenir molta facilitat per entendre’s amb l’ivorià Jean-Luc Assoubre, amb el qual va protagonitzar algunes de les millors jugades del curs.

A falta de conèixer si el retorn de José Naranjo també pot ser una realitat, l’altre element amb el que podria combinar dins del terreny de joc és amb Ikechukwu Uche.
El nigerià necessita un subministrador oficial de pilotes per poder enfonsar-les dins de la porteria rival i qui millor que el bo d’Emana per assumir aquesta responsabilitat.

Un mes per posar-se a punt

El camerunès es posarà inmediatament a les ordres de Vicente Moreno per arribar en un òptim estat de forma al partit de la seva re-estrena en la primera cita del nou any 2017 que estem a punt d’encetar.

Emana arriba lliure després de rescindir el seu contracte amb el Tokushima Vortis de la segona divisió japonesa, però el fet que el conjunt tarragoní no disposi de cap fitxa lliure provoca que s’hagi d’acollir al que estipula la normativa de la RFEF per poder donar-lo d’alta.

Tal i com marca el reglament, el Nàstic no pot inscriure a cap futbolista fins que s’obri el mercat d’hivern i per tant no serà fins al 8 de gener quan pugui tornar a vestir la cassaca grana, aprofitant la visita del CD Tenerife en el penúltim partit de la primera volta.

Foto: gimnasticdetarragona.cat

Comentaris

avatar
wpDiscuz