El de dissabte no és un partit més, no és un partit on hi ha tres punts en joc. El de dissabte és un partit importantíssim i un partit de sis punts perquè a dia d’avui el Nàstic i el Rayo semblen destinats a lluitar per evitar ocupar una de les places de descens a la Segona Divisió B. Pot ser d’aquí a sis mesos un dels dos es troba en una situació ben diferent a la que viu actualment i està lluitant per els play-off o navegant en terra de ningú, lluny de les places de promoció però també de les del descens. Els grana, que han tornat a ocupar el farolet vermell de la taula classificatòria, necessiten de la mística que sembla haver recuperat el Nou Estadi per compensar, una vegada més, els mals resultats a domicili i neutralitzar a l’equip madrileny a l’espera de que els altres resultats també acompanyin.

El Nàstic, amb tot

Els tarragonins buscaran la tercera victòria consecutiva a casa amb tots els efectius a disposició d’un Vicente Moreno que haurà de trencar-se el cap per efectuar la llista de convocats, si bé hi ha alguns noms que tenen molts números per quedar-se una vegada més fora de la convocatòria. El fet de tenir a tots els jugadors en un estat òptim estat de forma li permet tenir diferents opcions en quant a l’onze inicial i al possible sistema tàctic. Deixant de banda els partits contra el Reus i l’Oviedo, el devenir dels altres compromisos fa pensar en que el preparador de Massanassa podria donar continuïtat al 4-3-3 –o al 4-2-3-1 segons es miri-, tot i que el fet de recuperar a Álex López i de tindre en plena forma a Ikechukwu Uche pot provocar que pugui alinear un 4-4-2 per dotar de més gol a l’equip.

Per la seva part, el Rayo Vallecano solament compta amb les baixes de Toño Martínez i Nacho per lesió i amb la de Ernesto Galán per decisió tècnica. Razvan Rat serà l’encarregat d’ocupar el lateral esquerra mentre que la resta de l’onze inicial serà pràcticament el mateix que va derrotar a l’Alcorcón ara fa una setmana. Els dubtes de Rubén Baraja poden estar al centre del camp i a la davantera, on haurà d’escollir dos noms per acompanyar a Roberto Trashorras i Miku respectivament. L’argentí Cristaldo i l’ex espanyolista Rubén Baena es disputaran un lloc a la sala de màquines mentre que Manucho i Javi Guerra, que va veure porteria en el darrer partit, ho faran per completar la punta d’atac. Que l’ex entrenador de l’Elche decideixi apostar finalment per aquesta proposta pot ser un factor determinant perquè el seu homòleg a la banqueta local faci el mateix solament variant alguns dels protagonistes.

Objectiu aturar a Trashorras

Des de fa sis temporades vesteix la samarreta de la franja amb el dorsal ‘10’, aquell que en moltes ocasions distingeix als jugadors tocats per una vareta màgica de la resta de l’equip. Cada cop queden menys mitja puntes purs en el futbol actual, fins estilistes que són capaços de veure el futbol com ningú més ho pot fer, sobretot a l’hora de trobar el més mínim espai per dibuixar una assistència inaprofitable per als atacants. Roberto Trashorras és un d’aquets futbolistes i amb 35 anys es resisteix a abandonar els terrenys de joc i fins i tot ha renovat amb el Rayo Vallecano fins al 2019.

El gallec és l’estendard del Rayito que ens va enlluernar a Primera Divisió de la mà de Paco Jémez, l’entrenador que va ser capaç d’exprimir tot el suc futbolístic que atresora a les seves cames. En els darrers temps, el jugador format a les categories inferiors del Barça i del Madrid ha anat enrederint la seva posició per cobrir la manca de velocitat i de físic que ha anat perdent amb el pas del temps i ara és un migcampista a l’ús capaç de controlar i de canviar el devenir dels partits. Per això, és imperatiu que els Nàstic sigui capaç d’anul·lar la seva participació en el matx tapant tots els forats possibles i vigilant la seva marca de ben a prop. A priori, el mig del camp grana és superior al del conjunt de Vallecas i a partir d’aquí el partit s’hauria de decantar a favor de l’equip local.

Possibles alineacions.

 

Comentaris

avatar