En poques paraules…

"La victòria enfront del Rayo Vallecano que ens visita dissabte que ve, es fa necessària per seguir progressant"

0
COMPARTIR

Sisena derrota del Nàstic fora de casa. I van set en total, les mateixes que es van sofrir en tota la passada temporada. Però això no importa massa. L’important és sumar els punts necessaris en les 25 jornades que resten per aconseguir la permanència al final de la temporada. I això encara és matemàticament possible.

Excepte els primers quinze minuts, el partit del Nàstic a Oviedo no va ser bo. Crec que en aquest cas el Real Oviedo va fer més mèrits esportius que el Nàstic per aconseguir la victòria.

Jo crec que no cal donar-li més voltes al gol encaixat després del llançament d’un corner. Distracció defensiva i Toché es va encarregar d’aprofitar-ho. Com va fer Ramos en el Barça – Real Madrid. Però si no hagués entrat aquesta pilota podria haver entrat algun altre en les quatre ocasions de gol que va tenir el Real Oviedo i que Dimitrievski es va encarregar d’evitar de forma extraordinària.

El que defineix el partit del Nàstic com a feble en l’aspecte defensiu. I si ens atenim a l’aspecte ofensiu doncs tampoc va anar molt millor, perquè enganyar-nos. Que el Nàstic guanyés la possessió de la pilota al Real Oviedo no va servir de molt. Només Djetei en dues ocasions en la primera meitat i Uche en la segona van poder marcar, però no ho van fer.

Al meu entendre el Nàstic té un dèficit important en el joc aeri. Especialment a l’àrea contrària. I aquest és un aspecte a millorar. És com en el bàsquet: si no encertes en el tir i no domines el rebot doncs el rival es beneficia de segones jugades i provoca sensació d’aclaparament i impotència.

A hores d’ara de temporada, i mancant quatre partits perquè acabi la primera volta, l’objectiu principal del Nàstic és aconseguir la permanència. I si pot ser amb diverses setmanes d’antelació, doncs millor. Però encara queda un llarg camí.

Tenint en compte la tònica general d’aquesta temporada 2016/17 (molt casolana) un gran percentatge per aconseguir-ho s’obtindrà guanyant els partits de casa. De moment, em passa pel cap que necessari aconseguir sengles victòries enfront del Rayo Vallecano i Tenerife per arribar a 22 punts a la jornada 21. I si pot ser amb algun més, doncs millor. Però perdre fora de casa no hauria de menyscabar l’ànim de la parròquia grana més del raonable. Per molt que el Nàstic ocupi l’última posició de la taula, la zona mitjana està a l’abast de la mà. Hi ha massa equips que encara estan notant la calor de la zona de descens.

Dit tot això, la victòria enfront del Rayo Vallecano que ens visita dissabte que ve, es fa necessària per seguir progressant. El Rayo, encara que és un equip descendit de primera i aquesta jornada li va guanyar a l’Alcorcón per 2-0, no ho està passant bé. Actualment està situat en la 16ª posició amb 19 punts (encara té pendent el seu partit contra el Llevant). Així que està a l’abast del Nàstic. Com altres cinc equips que li precedeixen en la classificació. Si pensem que es pot, tenim raó.