En un moment determinat de la seva vida, Miguel Pérez Cuesta es sentia capaç d’aconseguir qualsevol cosa. De jugar a la Segona Divisió amb el Celta de Vigo va passar a debutar a la màxima categoria de la mà del Rayo Vallecano completant una temporada espectacular on va marcar ni més ni menys que 17 dianes. Les xifres del davanter asturià no van passar desapercebudes pel panorama europeu i el Swansea City de la Premier League va pagar un traspàs de 2,5M per comptar amb els seus serveis. El salt del campionat espanyol a l’anglès no sempre és un camí de roses, però Michu va saber adaptar-se al seu nou hàbitat i emulant al Fernando Torres que va fitxar pel Liverpool va realitzar la millor campanya de la seva carrera professional amb 21 gols, 3 dels quals van contribuir al títol de la Capital One Cup que l’equip gal·lès va celebrar contra el Bradford City.

El punt més àlgid de la seva carrera va arribar a l’inici del següent curs amb la seva primera convocatòria amb la selecció espanyola i el conseqüent debut contra Bielorússia en un partit de classificació per al Mundial del 2014. Tot anava sobre rodes, com si no tingués sostre, però un problema de calcificació al seu turmell dret va obligar-li a passar pel quiròfan i el que havien de ser tres setmanes de baixa es van convertir en tres mesos, i a partir d’aquí tot va anar costa avall. La pèrdua de confiança de Garry Monk, la frustrada cessió al Nápoles de Rafa Benítez i una nova operació a causa dels seus problemes al turmell el van portar a rescindir el contracte amb el Swansea i a pensar en la possibilitat d’una prematura retirada que finalment no es va produir gràcies a l’oportunitat que li va brindar la UD Langreo de jugar en un campionat menor com la Tercera Divisió i que li va servir per recuperar la confiança en si mateix i per tornar a l’únic lloc on podia tornar a ser feliç, el Nuevo Carlos Tartiere.

La Primera Divisió continua sent la meta

Michu sempre ha reconegut que el seu somni és el de retirar-se vestint la samarreta del Real Oviedo a la Primera Divisió, categoria que el conjunt asturià no trepitja des del 2001.Enguany, després de l’ascens a la Segona A i de la gran campanya anterior, l’objectiu mutu que persegueix tant el jugador com el club està més a prop que mai. Per assolir aquesta fita, la direcció esportiva del club ha confeccionat un planter amb més nivell que el que va quedar en novena posició el curs passat en una temporada on la dimissió de Sergio Egea va suposar un dur revés per arribar a disputar els play-off.

Les sortides de Borja Valle, Diego Aguirre, Emmanuel Omgba, Míchel Herrero i Mamadou Koné han quedat ben reemplaçades per l’arribada de Francisco Varela (Real Betis), Lucas Torro (Real Madrid Castilla), Nando García (Valencia), Jonathan Pereira (Lugo), l’ex grana David Rocha (Houston Dynamo) i del mateix Michu Pérez. L’encarregat de gestionar aquesta plantilla, una de les més completes de tota la Liga 123, és l’ex capità del Real Madrid i de la selecció espanyola Fernando Hierro.

Forts a casa, dèbils a domicili

La temporada que està realitzant fins a dia d’avui el Real Oviedo convida a pensar en que novament pugui estat lluitant per la promoció d’ascens o inclús per l’ascens directe. En setze jornades han sumat 23 punts que li permeten situar-se entre els sis primers classificats a 4 punts de la segona posició que ocupa el Girona i a 8 del liderat que defensa el Levante. La bona temporada que està efectuant l’equip de Fernando Hierro es basa exclusivament als bons resultats que està aconseguint a la capital asturiana on només ha perdut un partit mentre que ha guanyat quatre i ha empatat els tres restants.

L’únic però que se li pot atribuir al conjunt carbayón són els seus resultats fora de casa, on recentment ha rebut dues golejades importants al camp del Huesca (4-0) i de l’Alcorcón (5-1), un equip aquest últim que no havia sigut capaç de marcar més d’un gol en cap dels quinze partits anteriors. En la resta dels seus compromisos forans, ha sumat dos empats, dues derrotes més i únicament dues victòries, les del Ramón de Carranza i la Condomina.

Onze tipus del Real Oviedo.
Onze tipus del Real Oviedo.

 

Foto: laliga.es

Comentaris

avatar