COMPARTIR

La màgia de la Copa del Rei està de tornada i ho fa amb les eliminatòries que més il·lusionen als equips supervivents de la Liga123 i de la Segona B, que tenen l’oportunitat de rebre la visita d’un Primera amb tot el que això significa. Amb sort, els de la categoria de plata poden quedar emparellats amb un club que els hi asseguri una bona entrada, mentre que els de la categoria de bronze tenen assegurada la visita dels tres grans i la dels altres quatre/cinc representants que juguen competició europea.

La idea no és del tot dolenta, tot i que no són pocs els que defensen un sorteig pur a l’antiga on els aparellaments podien enfrontar a qualsevol equip amb un altre de qualsevol divisió. L’errada més gran però, arriba en el format d’un torneig que es va devaluant temporada rere temporada. Les eliminatòries amb anada i tornada limiten la presencia dels cubs de la classe baixa-mitjana en les últimes rondes d’una competició pensada perquè els dos grans puguin arribar a la final, ja que un Madrid-Barça es vent molt més bé a la resta del món que un Recreativo de Huelva-Mallorca o un Betis-Osasuna.

En els últims anys, la Copa ha anat perdent la reputació que li va valer per ser coneguda com el torneig del K.O. que tant temien els grans quan els hi tocava visitar els camps del Toledo, el Figueres o el Novelda, uns camps omplerts de gom a gom amb el somni d’eliminar a un gran i de passar d’eliminatòria. Avui, aquest somni pràcticament ha desaparegut a canvi de que el clubs es puguin assegurar fer una bona caixa per alimentar les seves malmeses arques. El Nàstic sap que amb el seu estatus actual parteix amb desavantatge respecte a un Deportivo Alavés que a part de tenir una plantilla netament superior també te al seu favor un segon partit davant la seva gent per afrontar qualsevol dels resultats que es doni a Tarragona.

La segona unitat entra en escena

Sent conscient de les escasses possibilitats que hi ha de fer quelcom important en aquesta competició, Vicente Moreno donarà minuts als futbolistes menys habituals tal i com ha anat succeint en les eliminatòries anteriors davant el Numancia i el Rayo Vallecano. Els múltiples canvis que hi pugui haver en l’onze inicial no faran que l’equip perdi el gen competitiu que li caracteritza i que poc a poc està tornant a relluir a la competició domèstica després d’un complicat inici de temporada. El fet de que el tècnic valencià hagi trobat un onze tipus provoca que els jugadors que siguin de la partida per jugar contra l’Alavés tinguin un extra de motivació per demostrar que també poden ser importants a la lliga.

Entre les novetats de la convocatòria cal destacar la presencia de Manolo Reina, que ha s’ha recuperat definitivament de la lesió de peroné que va patir en el partit de pretemporada contra el FC Barcelona B i que l’ha tingut pràcticament quatre mesos allunyat dels terrenys de joc. Junt amb ell, Albert Lopo també entra a la llista després d’haver complert amb els quatre partits de sanció. El central català té molts números per entrar dins d’un onze en el que s’espera la presencia d’altres futbolistes com Otar Kakabadze, Iago Bouzón, Miguel Ángel Cordero, Juan Delgado o Stèphane Emana.

L’Alavés també farà rotacions

Mauricio Pellegrino també aprofitarà aquesta eliminatòria dels setzens de final de la Copa del Rei per repartir minuts entre els jugadors que menys protagonisme estan tenint en la gran temporada que està fent el Deportivo Alavés en el seu retorn a la Primera Divisió. El nivell del planter permet al preparador argentí dissenyar un segon equip de més garanties respecte al que presentarà el Nàstic, un rival al que mai ha guanyat al Nou Estadi.

L’Alavés ha viatjat amb tota la plantilla per tal de poder preparar de la millor manera possible el seu proper partit de lliga contra la UD Las Palmas, si bé això no vol dir que puguem veure en escena a alguns jugadors titularíssims com Alexis Ruano, Marcos Llorente, Daniel Torres, Ibai Gómez i Deyverson. En canvi, sí es vestiran de curt homes com Krsticic, Christian Santos, Cristian Espinoza, Gaizka Toquero, l’ex del Girona Rubén Sobrino, el capità Manu García i el jove talent cedit pel Manchester City que casualment també es diu Manu García.

Possibles alineacions.
Possibles alineacions.

 Foto: nasticdetarragona.cat

 

Comentaris

avatar
wpDiscuz