COMPARTIR

La derrota en el derbi contra el Reus Deportiu ha de quedar dins d’un parèntesis entre les dues victòries contra el Mirandés i el Getafe i el proper partit davant el Cádiz, un partit vital per poder continuar amb la missió de sortir del descens que s’ha vist interrompuda per l’ensopegada al Nou Municipal. Tot i que no deixa de ser un partit més dels 42 que conformen el campionat de la Liga 123, el sentiment emocional que suposa el derbi no es pot comparar a cap dels altres compromisos que s’han jugat o que encara queden per jugar. La millor manera de refer-se és amb una victòria immediata, més si es produeix  davant un rival que es troba en places de play-off com és el cas del Cádiz d’Álvaro Cervera que de moment està realitzant una fantàstica campanya tenint en compte que és un dels nouvinguts a la categoria procedent des de la Segona Divisió B.

Els millors futbolistes han d’estar sobre la gespa

Un dels errors més importants que va cometre Vicente Moreno en el derbi va ser renunciar a portar el pes del partit per fortificar la zona central amb un destructor com Wilfried Zahíbo i amb un recuperador com Lévy Madinda situat a la banda dreta, on va estar absolutament perdut durant els 67 minuts que va estar sobre el camp. En atac no va aportar res perquè sempre acabava centrant la seva posició i això provocava que Gerard Valentín estigués en desavantatge davant la bona associació que van formar Ángel Martínez i Jorge Díaz, que es va comprometre en tasques defensives per tal d’aturar els eslàloms del gironí. L’expulsió de Xavi Molina, que es perdrà el partit contra el Cádiz junt amb els sancionats Manolo Reina i Albert Lopo, va condicionar el guió final d’un duel en el que el Nàstic no va saber com atacar excepte través del joc directe.

Amb tot, si els grana volen aconseguir la victòria necessiten comptar amb els futbolistes de més qualitat des del començament del matx. Triar entre Zahíbo i Madinda és una conditio sine qua non perquè Sergio Tejera i Juan Muñiz comptin amb l’ajuda d’un Cristian Lobato totalment imprescindible per poder connectar la sala de màquines amb la davantera, màxim quan estem parlant d’un equip amb evidents problemes per la recerca del gol. La possibilitat d’introduir un extrem nat a la banda dreta com José Carlos o Jean-Luc és un altre alternativa per intentar donar-li  al partit un ritme elèctric i vertiginós.

Problemes per Álvaro Cervera

L’entrenador del Cádiz ha de fer front a una lleugera llista d’absències que l’obliguen a tenir que trencar-se el cap per formar un onze inicial inèdit de cara al duel del Nou Estadi. La baixa d’última hora d’Álvaro García, un dels elements més importants dins dels plans del tècnic guineà, s’uneix a les ja conegudes de Khalifa Sankaré, Luis Ruiz, Sergio Mantecón i Dani Güiza. Amb l’absència del campió de la Eurocopa del 2008, Cervera es pot veure obligat a canviar el 4-4-2 de les últimes jornades per un 4-2-3-1 on destaca la figura del mitja punta (Eddy Silvestre).

“ | EL RIVAL:  «El retorn s’ha fet esperar» http://bit.ly/2ggDUHI”.

Les novetats a la convocatòria estan marcades per la presència de Servando, Brian Oliván, Gorka Santamaria i Gastón del Castillo, el germà menor de Sergio Agüero i que de moment no està responent a les expectatives que s’havien generat amb el seu fitxatge ja que només ha disputat 59 minuts amb l’elàstica groga.

78415
Possibles equips titulars.

Foto: laliga.es

Comentaris

avatar