En poques paraules…

"El derbi exigia molt treball i intensitat, i jugar amb un home menys va ser un gran obstacle pel Nàstic"

0
COMPARTIR

El Reus i el Nàstic es van enfrontar en un derbi inèdit en aquesta categoria de plata.

Encara que tots dos ocupaven llocs molt allunyats a la taula (vuitè el Reus amb 20 punts i cuer el Nàstic amb 13 punts) les dinàmiques eren totalment oposades. El Reus havia fet un parcial previ de 0 punts de 9 possibles, i el Nàstic havia aconseguit sumar-ne 7.

Per segona vegada aquesta temporada (l’anterior va ser a Miranda), Madinda va jugar escorat a la dreta, mancant un home més específic i ofensiu que hagués exigit més atenció del flanc esquerre del Reus. Potser va prevaldre un criteri inicial més defensiu.

I d’altra banda, el macedoni Dimitrievski va tornar a la porteria grana i la va defensar amb gran encert.

Al meu entendre el Nàstic no va saber aprofitar la inèrcia de la seva dinàmica positiva per pressionar inicialment al Reus i ficar-li la por al cos d’una possible quarta derrota consecutiva. Més aviat al contrari, va ser el Reus el que va començar el partit amb molta intensitat per intentar colpejar primer, encara que la pressió va disminuir progressivament fins a arribar al final de la primera meitat amb un Nàstic freqüentant l’àrea del Reus amb cert perill.

La segona meitat va ser una altra història. Al meu judici, l’expulsió de Xavi Molina al minut 47 va condicionar l’esdevenir del partit. El derbi exigia molt treball i intensitat, i jugar amb un home menys va ser un gran obstacle pel Nàstic. Això va provocar desajustaments defensius que el Reus va aprofitar molt bé per marcar el gol de la victòria i, a més, per generar diverses ocasions de gol que es va encarregar d’avortar Dimitrievski; en cas contrari, la victòria del Reus hauria estat més àmplia i dolorosa pel Nàstic.

La situació del Nàstic a la taula no canvia massa a causa dels resultats de la jornada, però onze jornades consecutives com a cuer ja comencen a pesar.

I divendres que ve el Nàstic rebrà a l’històric Cádiz després de la seva tornada a la LFP i després de diversos anys de travessia pel desert de la 2ªB.

En aquesta passada jornada va derrotar al Alcorcón per un clar 4-1, i es presentarà al Nou Estadi situat a la 8ª plaça amb 21 punts.

El Nàstic està obligat a aconseguir la victòria per acostar-se a la 18ª posició, en cas contrari seguirà una jornada més amb el fanalet vermell.

Comentaris

avatar