El de diumenge no és un partit més, no és un derbi més. És la mare de tots i cadascun dels enfrontaments provincials que han protagonitzat el Reus Deportiu i el Nàstic de Tarragona al llarg de tota la seva història. Tots els derbis que s’han disputat fins ara s’han jugat a les categories no professionals del futbol estatal, i és per això que el fet de poder tastat aquesta rivalitat a la Segona Divisió A suposa una fita sense precedents que quedarà gravada en la ment de tots els protagonistes, des dels jugadors i el cos tècnic fins als estaments més importants del club passant per les dues aficions que han de fer d’aquest partit un dels més especials de tot el campionat fent gala de la gran la rivalitat que hi ha entre totes dues, una rivalitat que només poden sentir, viure i entendre els que han nascut en una de les dues ciutats.

El resultat final d’aquest duel és i serà una autèntica incògnita fins que el col·legiat Pérez Montero no faci sonar el xiulet que assenyali el final del mateix perquè tot i que els dos equips arriben en un estat de forma ben diferent això és un derbi i tot el que ha passat abans no serveix absolutament de res. El Reus té al seu favor la inèrcia positiva amb la que ha aterrat a la categoria i l’extra de motivació per derrotar d’una vegada per totes al seu etern rival, mentre que el Nàstic juga amb l’experiència i amb els precedents dels últims cara a cara.

Recuperant efectius

De forma contrària al que va succeir ara fa una setmana, Vicente Moreno pràcticament té a tot el planter a la seva disposició després de que els internacionals Stole Dimitrievski, Mohammed Djetei, Otar Kakabadze i Lévy Madinda s’hagin incorporat als entrenaments després d’haver complert amb les seves respectives seleccions. Tant el primer com l’últim tenen molts números d’entrar dins d’un onze inicial que no ha de patir masses canvis respecte als dos últims partits on el Nàstic ha sigut capaç de sumar els 3 punts. La titularitat del porter macedoni relegaria novament a Sebastián Saja a la banqueta mentre que la del gabonès provocaria que Wilfried Zahíbo també hagi de començar el xoc des de la suplència tot i la seva gran actuació en el xoc contra el Getafe.

El migcampista cedit pel Celta de Vigo completaria així la zona del centre del camp junt amb Sergio Tejera, Cristian Lobato i un Juan Muñiz que arriba al derbi en el millor moment de la temporada. Qualsevol acció a pilota aturada que executi l’asturià pot decantar la balança a favor del conjunt grana, si bé la recerca del gol recau una vegada més en Álex López. El calafellenc necessita retrobar-se amb l’encert de cara a porteria i quin millor escenari que el Nou Municipal per aconseguir-ho. Els que no poden donar un cop de mà són els sancionats Manolo Reina i Albert Lopo i un Miguel Ángel Cordero que encara no s’ha recuperat de la elongació muscular que pateix des del partit contra el Mirandés. D’altra banda, Jean-Luc i Ikechukwu Uche són dubte fins a última hora.

Que continuï la festa

Tot i les tres derrotes que ha acumulat recentment, el Reus no vol desaprofitar el seu espectacular inici de campanya per intentar assolir una fita que se li resisteix des del 2003, la de vèncer al seu etern rival. El moment sembla el més idoni, doncs la seva posició a la taula classificatòria respecte a la del Nàstic li dóna tota la credibilitat del món, la mateixa que li mancava en els últims cara a cara a la Segona Divisió B.

El seu entrenador Natxo González recupera per a la causa a dos baluards defensius com són Jesús Olmo i el veterà Melli, dos dels jugadors que més han aportat en la gran tasca defensiva que està realitzant el conjunt roginegre. Pel contrari, Mayor (3 gols) és baixa per lesió i el seu substitut ha de sortir de la terna entre Edgar Hernández o Macauley Chrisantus. De totes maneres, el màxim golejador de l’equip Fran Carbià (5 gols) si està a disposició del preparador vitorià.

Foto: diarimes.com

Comentaris

avatar