COMPARTIR

El Nàstic ha fet una de les coses més difícils que més se li estaven resistint. Desprès de dotze jornades sense conèixer la victòria, la visita al camp del Mirandés es va resoldre amb el primer triomf de la temporada. El fet de treure’s de sobre aquesta llosa li pot permetre començar a capgirar la seva pèssima situació classificatòria perquè el més difícil està per vindre, o no, però senzill segur que no serà. L’alliberació però no és absoluta, doncs ara li toca confirmar el gran resultat obtingut a Anduva amb una segona victòria consecutiva que es convertiria en la primera al Nou Estadi, d’on ja s’han escapat masses punts. El coliseu grana ha de tornar a ser el fortí que va ser la passada campanya, perquè aquesta és l’única manera de que els tarragonins recuperin la fiabilitat que els va portar a ser l’equip revelació del curs 2015/16.

Ara és l’hora de que el Club Gimnàstic doni el pas definitiu que confirmi el ressorgiment de les seves cendres, el ressorgiment d’un equip que té en el seu vestuari un nivell superior del que ha demostrat fins ara. Guanyar significa progressar en el camí de l’il·lusió, mentre que no fer-ho pot tornar a generar els molts dubtes que han anat sorgint entorn a l’equip.

L’onze de la primera victòria no és una opció

Com bé relata un dels tòpics més antics de la humanitat, el que funciona no s’ha de tocar. En aquest cas, Vicente Moreno està obligat a presentar un equip titular diferent al que va alinear a Anduva, al que va aconseguir el primer triomf del curs. El virus FIFA, les lesions i les sancions provoquen que el valencià només pugui comptar amb 17 jugadors del primer equip. Per tant, l’opció de convocar a algun jugador de la Pobla de Mafumet és una alternativa ben real com així ho ha confirmat en la roda de premsa prèvia al xoc.

Deixant de banda el canvi de noms a la porteria, on Sebastián Saja ocupa la vacant que deixa Stole Dimitrievski, el problema més greu del preparador de Massanassa es troba a la defensa, on només pot comptar amb Gerard Valentín, Daisuke Suzuki, Xavi Molina i Mossa , els quatre futbolistes que han d’ocupar la línea defensiva. Les baixes d’Albert Lopo i Iago Bouzón obliguen a que el de La Canonja torni a l’eix de la defensa desprès d’efectuar una gran actuació com a mig centre defensiu.

El rol de pivot doncs ha de recaure amb el bentornat Sergio Tejera, que ha de formar el centre del camp junt amb Cristian Lobato –substitut natural del lesionat Miguel Ángel Cordero– i un Juan Muñiz que s’està carregant l’equip a les esquenes en les últimes jornades. El fet d’enrederir la posició de l’asturià pot suposar el jugar amb dos extrems purs com Ferran Giner i Juan Delgado. En punta, Ikechukwu Uche torna a ser una alternativa tot i que sembla poc probable que Álex López abandoni la punta d’atac.

Un nou Getafe invicte

L’únic que separa al Nàstic de la seva primera victòria al Nou Estadi és l’invicte Getafe de José Bordalás, que des de la seva arribada no ha encaixat cap més derrota havent sumat 11 dels últims 15 punts en joc. Com a visitant, el conjunt madrileny ha perdut dos dels sis partits que ha disputat mentre que els altres s’han resolt amb dos empats i dues victòries. Tenint això ben present, qualsevol resultat és possible.

“ | EL RIVAL: Getafe CF «L’aposta guanyadora» http://bit.ly/2fAB1Rb”.

Per afrontar la visita a Tarragona, el tècnic alacantí no pot comptar amb tres dels jugadors que més ha utilitzat des de que va acceptar agafar les regnes de l’equip, Juan Cala, Francisco Portillo i per últim un Cata Díaz que ha tornat d’Argentina (Boca Juniors) per ser l’alma mater de l’equip. Tots tres han quedat fora de la convocatòria junt amb els altres lesionats: Vicente Guaita, Emi Buendía i Álvaro Jiménez. Per la seva part, Rolf Feltscher està convocat amb la selecció nacional de Veneçuela.

Possibles alineacions.
Possibles alineacions.

 Foto: laliga.es

 

Comentaris

avatar