Encara que pugui semblar increïble, el millor entrenador de la Liga BBVA 2015/16 va començar la present temporada sense estar assegut en cap de les 42 banquetes que conformen el futbol professional nacional. L’inesperada destitució per part de la direcció esportiva del Deportivo Alavés va provocar que José Bordalas, el tècnic que va aconseguir retornar el club a la Primera Divisió, es quedés sense feina i sense poder debutar una vegada més a la màxima categoria.

Una de les coses que més se li resisteixen al preparador valencià és precisament el salt a la lliga de les estrelles. Amb l’Elche va perdre una final del play-off d’ascens contra el Granada pel valor doble dels gols marcats fora de casa i el curs següent va acabar sent destituït en una temporada on el conjunt il·licità va acabar assolint l’ascens. Desprès, va arribar a Alcorcón fent que l’equip madrileny disputés la promoció tot i que va caure a les primeres de canvi davant el Girona. El següent pas el va portar a Mendizorroza, l’escenari que va veure la seva consagració com a entrenador.

“ | José Bordalás: No crec que m’hagi encasellat – a la Segona A-. No és fàcil entrenar a la Primera Divisió, hi ha molts  tècnic amb capacitat que no hi arriben. Mantenir-se a Segona tant de temps i amb bons resultats no és una tasca fàcil i estic feliç. A partir de complir objectius arribarà el que un busca, que és entrenar a la màxima categoria”.  

L’ascens amb l’Alavés suposava el punt més àlgid en la seva carrera desprès d’haver anant cremant etapes des de la Primera Regional de la Comunitat Valenciana fins a l’elit del futbol internacional, passant per Preferent, Tercera i Segona Divisió. Per això, la decisió de prescindir dels seus serveis va ser un cop duríssim d’acceptar per ell i per molts aficionats, però més enllà de perdre la gran oportunitat de la seva vida ha guanyat la credibilitat necessària com perquè un equip com el Getafe, que ha jugat les dotze últimes campanyes a la divisió d’or, hagi decidit confiar-li el seu projecte per recuperar la categoria perduda.

Canvi de tendència

Amb José Bordalás, el conjunt madrileny ha guanyat al que probablement sigui un dels millors estreteges del panorama nacional només per darrera del “Cholo Simeone” i de Marcelino García Toral. El futbol que practiquen els seus equips no és ni atractiu ni brillant, però sí eficient, i això és el que precisaven al seu nou destí. Sota la direcció de Juan Esnáider, el Getafe no estava tenint l’inici de temporada esperat i va arribar a ocupar les places de descens amb 7 punts de 24 possibles. Aquesta situació va provocar la destitució del preparador alemany i l’arribada del nostre protagonista.

El canvi ha suposat un punt d’inflexió important al Coliseum Alfonso Pérez, ja que des de l’arribada del preparador alacantí no ha tornar a assaborir la derrota. Tres victòries i dos empats són el curt, però suficient bagatge, com perquè el conjunt azulón hagi donat un salt de cangur des de la zona vermella fins a la novena posició igualant les unitats (18) dels dos equips que tanquen les places de play-off. El Getafe ja és on vol i on ha d’estar.

Rendibilitat màxima

Als equips dirigits per Bordalás no els hi fa falta marcar més de dos gols per guanyar un partit. De fet, amb un tenen més que suficient com per assegurar-se els tres punts. Ho vam veure amb l’Alavés i ara ho estem començant a veure amb el Getafe, ja que dels cinc duels que ha jugat sota la seva direcció només ha marcat dos gols en el primer contra l’UCAM Murcia. Els xocs posteriors s’han resolt amb dues victòries per la mínima i dos empats a un.

Aquesta circumstància afavoreix moltíssim als tres killers de l’equip: Kike Sola, Jorge Molina i Stefan Scepovic. De moment, només aquest darrer ha sigut capaç de veure porteria, però de ben segur que amb el pas de les jornades tots ells sabran treure profit del joc que proposa el seu nou entrenador. Cada gol que marquin estarà molt a prop de transformar-se en un triomf gràcies a l’alt nivell defensiu de tot el col·lectiu. Superar la defensa del Getafe pot acabar convertint-se en una tasca hercúlia per a qualsevol equip de la categoria.

Un vestuari fet a mida

L’ex entrenador de l’Alavés s’ha trobat un equip perfecte per a poder instaurar la seva filosofia, un equip aguerrit (Cata Díaz, Mehdi Lacen, Facundo Castillón), amb experiència (Damian Suárez, Alejandro Faurlin, David Fuster) amb talent (Francisco Portillo, Dani Pacheco) i amb gol (Kike Sola, Jorge Molina, Stefan Scepovic), tots els elements necessaris per fer del Getafe un clar candidat a lluitar per l’ascens a la Primera Divisió. La defensa i l’agressivitat portaran al límit a tots els seus rivals, mentre que les aparicions i l’olfacte golejador dels seus davanters decantaran la balança a favor seu.

Foto: as.com

avatar