COMPARTIR

Aquest article va dirigit, especialment, a aquells aficionats granes que estimen al Nàstic, que pateixen per la situació actual de l’equip i que estan preocupats per saber si aconseguirà escapar-se de la crema a final de temporada.

Amb la intenció d’augmentar el seu optimisme o disminuir el seu pessimisme -segons sigui el cas-, els vaig a explicar que passava a la jornada 13 de la temporada 2005/06, la que va finalitzar amb l’ascens del Recre, Nàstic i Llevant a la Primera Divisió.

La situació del Nàstic en aquella jornada era la següent: 14è amb 16 punts (5 partits guanyats, 1 partit empatat i 7 derrotes. 13 gols a favor i 17 en contra).

Com tothom sap, va finalitzar en 2ª posició amb 76 punts (23 partits guanyats, 7 empatats i 12 perduts; 48 gols a favor i 38 en contra).

Però el que vull que coneguin era el que succeïa a la cua de la classificació provisional.

Els cuers eren el Castelló (21è) i el Ejido (22è), tots dos amb 10 punts. Els mateixos que els que té actualment el Nàstic.

Quedaven 8 partits per finalitzar la 1ª volta i tots dos equips van aconseguir sumar 12 punts (24 en total).

Així, van arribar a la jornada 21 en aquesta situació: 19è el Castelló i 20è el Polideportivo Ejido, tots dos amb 22 punts. En tots dos casos els 12 punts els van aconseguir mitjançant 3 victòries, 3 empats i 2 derrotes (amb 4 victòries i 4 derrotes haurien sumat el mateix).

També considero important esmentar que tots dos equips van canviar als seus entrenadors inicials. El Castelló va rellevar a Martín Delgado després de la jornada 10 i es va fer càrrec de l’equip José Moré, que va perdre en el seu debut per 3-2 enfront del Llevant.

En el cas del Poli Ejido, Pepe Mel va ser cessat després de la jornada 12 i va ser substituït per José María Salmerón; curiosament aquest també va perdre per 0-1 contra el Numància el dia del seu debut. És a dir, que cap dels dos es va estrenar amb bon peu.

I va començar la segona volta amb tots dos equips intentant sortir de la zona de descens per complir l’objectiu bàsic d’aconseguir la permanència…i resulta que tots dos ho van aconseguir! Vegem com ho van fer.

El Castelló va aconseguir sumar en la 2ª volta 32 punts (de 63 possibles), per la qual cosa va finalitzar en la 12ª posició amb 54 punts (14 victòries, 12 empats i 16 derrotes; 46 gols a favor i 50 en contra). I el Ejido va sumar 31 punts i va aconseguir la 15ª plaça amb 53 punts (15 partits guanyats, 8 empats i 19 derrotes; 43 gols a favor i 50 en contra).

Tots dos equips van aconseguir trobar el camí de la salvació amb xifres similars.
Per contra, els que van baixar van ser el Lleida (19è) amb 46 punts, 20è Racing de Ferrol amb 37, 21è Málaga B amb 36 i 22è l’Eibar amb 35.

Aquest és el mateix camí que hauria de seguir el Nàstic per aconseguir l’objectiu de la permanència. Com es pot apreciar en l’exemple relatat, encara és possible si se sumen els punts necessaris. Si s’aconsegueixen les suficients victòries com per fer bons els empats.

Així que com a poder, es pot, i el Nàstic podrà. N’estic convençut.

Comentaris

avatar