Portada Actualitat Bola extra

Bola extra

El primer triomf en busca i captura

0
COMPARTIR

Un dels missatges positius que esmenta en moltes ocasions Vicente Moreno en les seves rodes de premsa és que el futbol és un esport que setmana rere setmana et dóna l’oportunitat d’arreglar –o empitjorar- el que has fet en l’anterior. La passada campanya, aquest discurs va funcionar a les mil meravelles perquè el Nàstic no va perdre mai dos partits seguits aconseguint així la regularitat necessària per poder lluitar per l’ascens a la Primera Divisió. Enguany, les coses no estan anant per els mateixos derroters i ja són dotze jornades les que porta intentant aconseguir millorar el resultat del partit anterior, dotze jornades intentant celebrar la primera victòria de la temporada.

La visita al camp del Mirandés pot suposar la darrera bola extra abans de que la permanència comenci a situar-se a una diferència per sobre del +6 que actualment indica la classificació. El jugar de visitant no genera massa optimisme dins de la parròquia nastiquera, com així demostra el fet de que finalment hagi quedat suspès el desplaçament que havia organitzat la Federació de Penyes del club. Tal i com estan les coses però, si el triomf ha de arribar l’escenari és indiferent.

Sancions i dubtes importants en l’atac

Vicente Moreno ha de lidiar una vegada més amb els diferents problemes que provoquen l’absència d’un bon número dels seus jugadors de cara al partit contra el Mirandés. En primer terme, Albert Lopo i Sergio Tejera causen baixa per sanció mentre que Manolo Reina ho fa pel mateix motiu i lògicament també per lesió.

En segon lloc, la llista de jugadors que es perden el partit per lesió encara es pot fer més gran. A les baixes ja confirmades de Iago Bouzón, José Carlos i Elvir Maloku se’ls hi poden afegir les de tres futbolistes capaços de marcar la diferència:Jean-Luc, Ikechukwu Uche i Álex López. Si finalment els dos últims no estan en condicions de disputar cap minut, Stèphane Emana podria estar davant la gran oportunitat que ha estat esperant des de l’inici de la temporada.

En quant al possible onze inicial, més enllà del sistema tàctic que disposi Vicente Moreno el més important és la mentalitat amb la qual vol que surti l’equip. En el duel contra el Mallorca va optar per treure un equip predisposat per portar el pes del partit amb quatre jugadors de creatius com Miguel Ángel Cordero, Cristian Lobato, Juan Muñiz i Sergio Tejera. Si el valencià vol donar continuïtat a aquesta idea el més possible és que l’asturià enredereixi la seva posició per jugar amb dos extrems purs a les bandes. Si per el contrari vol protegir el centre del camp, Lévy Madinda té molts números de tornar a la titularitat.

El Mirandés, amb tot

L’entrenador dels locals Carlos Terrazas compta amb pràcticament tot el planter a excepció d’un Alain Oyarzun que porta de baixa des del passat mes de juliol. Per tant, els burgalesos estan en disposició de comptar amb tots els seus futbolistes més destacats per intentar posar punt i final a la dinàmica negativa que ve arrastrant des de fa poc més d’un mes. Tot i ser un dels conjunts més destacats en l’inici de temporada, ara mateix acumulen cinc jornades sense conèixer la victòria amb dos empats i tres derrotes, totes tres de forma consecutiva.

“ | El rival: «L’ambició es manté intacta» http://bit.ly/2fdNz0N”.

Aquesta circumstància ha produït que el Mirandés hagi perdut la posició de play-off que ocupava abans de disputar-se l’onzena jornada del campionat de lliga. El factor Anduva i el gran estat de forma d’Iker Guarrotxena (6 gols) són les grans bases amb les que compta l’equip roginegre per tal de derrotar al Nàstic i tornar a la senda del triomf.

Possibles alineacions.
Possibles alineacions.

Foto: laliga.es

Comentaris

avatar