Un dels discursos que ha acompanyat a Carlos Terrazas des de la seva arribada a Anduva és el de que el Mirandés ha de ser un equip que es marqui el repte d’estar a la Primera Divisió o, que com a mínim, lluiti per aconseguir-ho.

Així de primeres pot xocar que un club amb un historial tant curt al futbol professional tingui l’objectiu d’ascendir a la màxima categoria del futbol estatal, però si mirem els últims precedents de la divisió de plata veurem que entitats de perfil més humil com la SD Eibar o el CD Leganés han sigut capaços d’assolir la fita més important de la seva història.

La meta de l’ascens, a part de ser real, també resulta de màxima utilitat per fer que tant el vestuari com l’afició siguin exigents i no es conformin només amb la permanència, entre d’altres coses perquè aquesta competició no t’ho permet. Si desconnectes, els rivals no desaprofiten l’ocasió i sense adonar-te ja ets presoner del descens. Així va la cosa, amb dues victòries estàs a dalt i amb dues derrotes estàs a baix. Per tant, marcar-se l’objectiu d’estar a la lliga de les estrelles és un al·licient amb el que treballa l’entrenador de Torrelavega per assegurar-se la màxima competitivitat del grup des de la primera jornada fins a l’última, passant per tots i cadascun dels entrenaments.

La pedrera basca, font de talent

Des de que el CD Mirandés va entrar a les nostres vides arribant a les semifinals de la Copa del Rei 2011/12 i aconseguint l’històric ascens a la Segona Divisió A, hem pogut comprovar que una de les fonts d’alimentació més clares del club són els joves jugadors que sorgeixen del futbol basc. Si hi ha algun jugador amb talent que destaqui als filials de l’Athletic Club de Bilbao, de la Real Sociedad o inclús de l’Atlético Osasuna, allà està el conjunt castellanolleonès per donar-li els minuts que necessita i pugui foguejar-se al futbol professional.

Els jugadors que queden lliures i els futbolistes més veterans també entren dins de la preselecció de la secretaria tècnica. Així doncs, Yosu Ernáez (Sestao River), Iñigo Eguaras i Néstor Salinas (Athletic), Marco Sangalli (Real Sociedad-Alavés) i Ion Vélez (Alavés) són alguns dels jugadors que s’han anat incorporant a l’entitat en els darrers temps.

Enguany, la direcció esportiva ha seguit la sana costum d’acudir al mercat basc i ha incorporat a quatre jugadors: Alain Oyarzun (cedit), Iker Guarrotxena (lliure), Jon Aurtenetxe (lliure) i Maikel Mesa (lliure).

El primer, que ja va jugar cedit a Miranda de Ebro durant la segona part de la passada temporada, s’està recuperant d’una greu lesió del lligament anterior creuat del seu genoll esquerre i, per tant, encara no ha pogut debutar de manera oficial.

Els dos següents sí estan tenint l’incidència esperada, ja que ho han jugat absolutament tot i, a més, a un nivell francament eficient, sobretot si parlem de l’extrem dret que a dia d’avui és el màxim golejador de l’equip amb 6 gols. Per últim, Maikel Mesa també ha jugat gairebé tots els partits de lliga -11 de 12- sent una peça fonamental al centre del camp.

Calcomania del curs anterior

A diferència del que ens agradaria que passés amb el Nàstic, el Mirandés si està tenint un inici de lliga pràcticament igual al de la passada campanya. Si bé enguany ha arrencat amb una força inesperada i que poc a poc està desapareixent per culpa dels resultats de les darreres jornades, la diferència respecte al curs anterior és de només 2 punts. Les xifres globals també estan sent molt semblants: 3 victòries, 6 empats i 3 derrotes (15/16) i 4 victòries, 5 empats i 3 derrotes (16/17).

La majoria dels punts que ha sumat l’equip de Carlos Terrazas s’han aconseguit a Anduva, on només han perdut un partit (0-3 enfront el Levante) després d’haver encadenat cinc partits sense conèixer la derrota, amb tres victòries i dos empats, la qual cosa suposa 11 dels 15 punts que disposa a la classificació.

Les tres derrotes consecutives que han collit en les últimes jornades els ha allunyat de les places de promoció, i és per això que el duel davant el Nàstic s’ha convertit en una cita fonamental per capgirar la situació.

Foto: laliga.es

avatar