El Club Gimnàstic afronta la dotzena jornada del campionat de lliga amb la mateixa intenció que en les deu anteriors: guanyar, guanyar i guanyar. No hi ha més. La competitivitat de la Liga 123 permet als grana estar més a prop de la permanència del que realment mereixen vist el seu rendiment en la majoria de les seves actuacions, sobretot en les dues últimes contra el Real Valladolid (1-2) i l’Almería (3-0). Les coses els hi poden estar sortint millor o pitjor, però del que no hi ha dubte és que el vestuari s’està deixant la pell per revertir la situació.

Un grup de futbolistes com aquest, que la temporada passada va estar a punt d’assolir la proesa d’ascendir a la màxima categoria del futbol estatal, no mereix passar per les penúries que està vivint enguany. Un entrenador com Vicente Moreno, que números en mà és el millor entrenador de la història del club, no mereix travessar per aquesta situació sense saber quin és el remei per capgirar el rumb. La directiva i l’afició tampoc, doncs també han sigut vitals per fer renéixer l’entitat de les seves cendres. Tots ells han lluitat per viure un altre realitat, una realitat millor i més prospera que els permeti consolidar-se a la categoria i gaudir d’uns anys d’estabilitat que en els darrers temps han brillat per la seva absència. Per totes aquestes raons i moltes més, el partit contra el RCD Mallorca s’ha de convertir en el primer triomf de la temporada.

Baixes en defensa i dubtes en el sistema

Tot i que Vicente Moreno ha anat recuperant jugadors al llarg de tota la setmana, per al partit de diumenge no pot comptar amb dos defenses titulars com Gerard Valentín i Xavi Molina i tampoc amb Iago Bouzón. Si no passa res estrany, Otar Kakabadze ocuparà el lateral dret mentre que Albert Lopo serà titular a l’eix de la defensa junt amb el bentornat Daisuke Suzuki. Manolo Reina, José Carlos i molt probablement Álex López seran les altres absències obligades a la convocatòria.

On pot haver més dubtes és en l’entramat tàctic que utilitzarà el preparador de Massanassa després d’haver apostat per un sistema amb tres centrals, un mig del camp amb cinc futbolistes i una davantera formada per dos davanters. L’aposta no va tenir l’èxit esperat i el Nàstic va caure golejat al camp de l’Almería, per la qual cosa és molt possible que en aquesta ocasió veiem un alternativa diferent. De moment, no hi ha hagut cap sistema que hagi donat els seus fruits i per tant hauran de ser els jugadors els que facin bo el pla del seu entrenador.

A per el primer triomf a domicili

El Mallorca buscarà a Tarragona guanyar el seu primer partit lluny de Son Moix per confirmar la millora que va mostrar amb la victòria per la mínima contra l’Alcorcón en l’últim cap de setmana de competició.  Els balears han mostrat un pobre rendiment fora de casa amb dos empats i tres derrotes, les dues últimes a l’Anxo Carro de Lugo i al Ciutat de València. Tot i els mals números coma  visitant, el conjunt mallorquí es troba dos punts per sobre del descens i a només tres de les places de play-off.

El tècnic Fernando Vázquez podrà comptar amb pràcticament tot el planter ja que després de recuperar al porter Roberto Santamaría només té l’absència per sanció del migcampista argentí Juan Emmanuel Culio. A l’equip balear destaca la presència de l’ex grana Lago Junior, del tarragoní Edu Campabadal i del lateral Joan Oriol, natural de Cambrils i format a la pedrera del Nàstic.

76893
Possibles alineacions.

Foto: laliga.es

 

avatar