El RCD Mallorca ha apostat molt fort perquè Fernando Vázquez continués sent l’entrenador del primer equip després d’aconseguir la permanència in extremis en un final de lliga agònic gràcies a la victòria al Nuevo José Zorrilla de Valladolid. Com dictava el seu contracte, la salvació va suposar la renovació automàtica del seu contracte i enguany ha pogut començar el seu projecte pràcticament des de cero en una temporada on el seu únic objectiu és portar al conjunt balear de nou a la Primera Divisió.

El de Castrofeito ja sap el que és celebrar un ascens a la màxima categoria i a més per partida doble. Primer va pujar amb el Celta de Vigo (2005/05), al que posteriorment va classificar per disputar la Copa de la UEFA, i més recentment ho va fer amb el Deportivo de la Coruña (2013/14). L’altre èxit destacable de la seva carrera a les banquetes i que només recordaran els més veterans és el subcampionat d’hivern que va assolir amb la SD Compostela a la temporada 1995/96 en la que finalment va finalitzar a la desena posició.

Experiència en totes les línies

Enguany, la direcció esportiva del Mallorca ha volgut reforçar les diferents zones del camp amb el fitxatge de futbolistes ben contrastats a la categoria o inclús a la Primera Divisió. A la porteria, Roberto Santamaría (Ponferradina)  –actualment lesionat- ha arribat per ser titular però ja s’ha perdut els últims quatre partits per uns problemes musculars que han provocat l’alineació del veterà Jesús Cabrero. Per davant, Javier Recio (director esportiu) ha firmat a l’ex de l’Eibar Ion Ansotegui per acompanyar en l’eix de la defensa a Héctor Yuste, mentre que ha donat l’oportunitat a dos joves talents com Antonio Raíllo (RCD Espanyol) i Julio Pleguezuelo (Arsenal).

Al centre del camp han aterrat una sèrie de jugadors que en algun moment han passat pel Deportivo de la Coruña: Juan Domínguez (cedit), Juan Rodríguez (Getafe)  i Culio (Real Zaragoza). Els tres han començat sent fixos en el 4-2-3-1 de Fernando Vázquez i l’únic que s’ha caigut en les últimes jornades ha sigut l’ex del Getafe, tot i que en el darrer partit ja ha fet acte de presència. Per les bandes, cal destacar a l’ex grana Lago Junior i al futbolista format al planter Brandon Llamas, sense oblidar al imprevisible Diego Salomão. En punta, Dejan Lekic (Girona) no ha aconseguit destronar a Óscar Díaz per culpa d’una lesió que l’ha obligat a ser baixa en cinc compromisos.

En busca de la regularitat

Tot i que els bermellons es troben a la 14ª posició a nomes 3 punts del play-off, a Son Moix deuen tenir la sensació de que podrien estar molt més a punt si haguessin pogut encadenar una sèrie de bons resultats. Després d’un pèssim inici de temporada on han empatat i han perdut en dues ocasions, per fi han arribat les victòries sent totes elles com a local. Els tres triomfs s’han anat intercalant amb els empats i derrotes que han collit a domicili i ara, després de guanyar per la mínima a l’Alcorcón, esperen aconseguir la seva primera victòria fora de casa aprofitant el mal moment pel que travessa el Nàstic de Vicente Moreno.

Foto: marca.com

Comentaris

avatar