Com dirien a Anglaterra, Almería i Nàstic disputen diumenge el primer six point match del campionat en un partit que enfronta als dos últims classificats de la Liga 123. Els grana, que continuen perseguint el seu primer triomf després de deu jornades, visiten l’Estadio de los Juegos del Mediterráneo amb l’obligació de sumar els tres punts per evitar que el conjunt andalús i els altres rivals directes puguin augmentar el seu avantatge.

Una derrota seria fatal i podria deixar al quadre tarragoní molt tocat i a Vicente Moreno en una situació encara més delicada de la que es troba. La guerra psicològica a la que hauran de fer front cada un dels futbolistes podria ser considerat com a un dels 12 treballs d’Hèrcules. L’error individual, rebre un gol en contra i fins i tot defensar un avantatge suposarà un esforç extra  al qual hauran de respondre com a jugadors de primer nivell que són. La primera final arriba abans del previst, però l’escenari, el rival i l’últim precedent són propicis per assolir el primer triomf d’una vegada per totes.

Elx i Vallecas, l’exemple a seguir

És evident que la regularitat tant en resultats com en el joc del passat curs ha passat a millor vida. Al Nàstic li està costant moltíssim encadenar tres o quatre partits competint al màxim, sense ser inferior al rival. La derrota davant el Real Valladolid va ser duríssima, sobretot per les bones actuacions que havia ofert tant al Martínez Valero com a l’Estadio de Vallecas en el partit corresponent a la tercera eliminatòria de la Copa del Rei. Els grana estan sent incapaços de donar continuïtat al joc i en conseqüència de poder seguir una evolució positiva que els ajudaria a tirar cap amunt. S’ha de tenir present que davant hi ha un rival que també vol guanyar i que per tant no sempre és pot ser protagonista, però davant això és vital no baixar els braços i competir durant el total dels 90 minuts.

Per al duel a Almería, Vicente Moreno té diversos jugadors que són dubte com ja va passar ara fa una setmana. A les baixes ja conegudes de Manolo Reina i Manolo Martínez es podrien afegir les de Gerard Valentín, Miguel Ángel Cordero, Elvir Maloku i Jean-Luc Assoubre. Amb aquest panorama i tenint en compte l’actuació de fa set dies, és possible que el preparador de Massanassa busqui reforçar el centre del camp amb un futbolista com Wilfried Zahíbo, tot i que això suposaria jugar amb només un davanter. Endarrerir la posició de Lévy Madinda i situar a Cristian Lobato o Juan Muñiz al costat de Sergio Tejera és un altre alternativa.

 La pressió de jugar a casa

Si al principi d’aquets text  hem esmentat que els jugadors del Nàstic han d’estar psicològicament ben preparats per afrontar un xoc d’aquestes característiques, en el conjunt local passa exactament el mateix. La penúltima posició i el fet de jugar davant la seva afició provoca que l’Almería estigui doblement exigit per poder aconseguir la segona victòria de la temporada. Un avantatge visitant o una negativa posada en escena podria provocar la desesperació i els xiulets de la grada traspassant aquest atmosfera al terreny de joc.

Fernando Soriano, tècnic del conjunt almerienc, confia les seves opcions de victòria en l’habilitat de Fidel Chaves i l’encert de cara a porteria de Quique González. L’ex del Córdoba és sobradament conegut per la seva velocitat i la capacitat de desmuntar les defenses rivals, mentre que el davanter val·lisoletà és un incordi per a qualsevol parella de centrals. L’entrenador local compta amb l’absència per lesió de Sebastián Dubarbier, Pape Diamanka i Ramón Azeez, mentre que l’ex grana Fran Vélez és baixa per sanció i el porter Julián Cuesta és dubte per una contractura a l’esquena.

Alineacions possibles.
Alineacions possibles.

Foto: laliga.es

ENVIAR UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here