Poques coses han canviat a l’Estadio de los Juegos del Mediterráneo respecte a la darrera temporada en la qual la UD Almería va patir fins al final per assegurar la categoria en un curs on va començar sent un dels favorits per lluitar per l’ascens a la Liga BBVA i en el qual va acabar convertint-se en un dels candidats a descendir als inferns de la Segona Divisió B. De la mà de l’ex futbolista Fernando Soriano, el cinquè entrenador que va passar per la banqueta després de Sergi Berjuán, l’interí Miguel Rivera, Joan Carillo i Néstor Gorosito, el conjunt almerienc es va salvar en l’última jornada gràcies a l’empat al camp del Córdoba (1-1) i a la derrota de la Ponferradina davant el Girona.

Enguany, amb la continuïtat del preparador aragonès, el retorn de Miguel Ángel Corona i Ángel Trujillo i el fitxatge de Fidel Chaves -11 gols i 9 assistències en la 15/16-, s’esperava que l’Almería pogués aspirar única i exclusivament a lluitar, com a mínim, per entrar als play-off. Doncs bé, després de la disputa de les deu primeres jornades de la nova Liga 123, la Unión és el pitjor equip del campionat només per darrera d’un Nàstic situat a dos punts de distància.

Un triomf de deu possibles

La llarga durada de la Segona Divisió permet que de la mateixa manera que l’equip grana, els de Fernando Soriano estiguin esperançats en revertir la seva situació. Tot i que es trobin a 9 punts de les places d’ascens directe, la gran igualtat de la categoria provoca que només estiguin a 6 unitats de la promoció, si bé sortir de la zona vermella de la taula és ara per ara l’únic objectiu que s’han de marcar al vestuari local de los Juegos del Mediterráneo.

En aquest inici de campanya, l’Almería suma 8 punts amb cinc empats, quatre derrotes i una única victòria, la que va aconseguir a la segona jornada davant el Rayo Vallecano (3-0). Dos dels factors que poden explicar la seva situació és l’escàs encert de cara a porteria (9 gols) i els 15 tants que ha encaixat. Quique González és el màxim golejador de l’equip amb 3 dianes, mentre que Fidel, Antonio Puertas i Ramón Azeez el segueixen amb 2. La participació golejadora d’aquets quatre jugadors de moment no és suficient per compensar la quantitat de gols que han rebut Casto Espinosa (9) i Julián Cuesta (1).

Arguments per capgirar la situació

L’Almería no ha tingut un mercat de traspassos tant mogut com el de l’estiu del 2015 i ha reforçat el seu planter amb nou jugadors, vuit si no compten la renovació de la cessió de José Ángel Pozo (Manchester City). El niño del Colacao ha de donar un pas més en la seva evolució com a futbolista per confirmar les boníssimes sensacions que va deixar la temporada passada. La participació ofensiva de Fidel Chaves, la pilleria de Chuli Vázquez, la potencia de Jonatan Zongo i els centímetres de Juanjo Expósito han de solucionar els problemes de cara al gol.

D’altra banda, la veterania i experiència que aglutina el vestuari és tota una garantia per evitar que l’equip acabi sent pressa de l’ansietat que suposa estar en posicions de descens quan l’objectiu principal és l’ascens a la màxima categoria. En aquest sentit, el lideratge de Sebastián Dubarbier, Nano Gonzále, Fran Vélez, Álex Trujillo i Miguel Ángel Corona suposa un plus que per exemple manca al Nou Estadi.

El sistema més utilitzat per part de l'Almería.
El sistema més utilitzat per part de l’Almería.

Foto: laliga.es

ENVIAR UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here