A diferència del que va succeir ara fa set dies al Martínez Valero d’Elx, avui el Nàstic no ha tingut cap resposta ni cap argument futbolístic per intentar, com a mínim, treure un resultat positiu davant un Real Valladolid que ha sigut el primer equip que s’ha emportat els tres punts del Nou Estadi en aquest inici de temporada en el qual els de Vicente Moreno ja encadenen deu jornades sense conèixer la victòria mantenint-se com el farolet vermell de la Liga 123. Si en la primera part han aconseguit respondre al tant inicial dels visitants, en el segon acte han sigut incapaços de refer-se de l’1-2 de Jose Arnaiz donant una imatge nefasta i gens convincent que ha esbrinat la falta d’idees d’un equip afectat per l’ànsia d’aconseguir una victòria que continua resistint-se.

Amb l’empat davant l’Elche i la classificació als 1/16 de final de la Copa del Rei, el duel contra el conjunt val·lisoletà s’havia tatxat com el dia clau per aconseguir el primer triomf de la temporada i confirmar així la reacció que havia mostrat l’equip en les darreres jornades. Aconseguir els tres punts hagués significat un cop de moral important per afrontar amb garanties les properes jornades i per encendre la flama de l’il·lusió en una afició que ha acabat xiulant als seus futbolistes.

Dimitrievski, la gran novetat en l’onze inicial

Stole Dimitrievski s’ha estrenat al campionat domèstic partint des de l’onze titular que ha disposat Vicente Moreno després de la seva gran actuació en el darrer compromís de copa a Vallecas. El porter macedoni no ha pogut fer res en els dos gols que ha encaixat però s’ha mostrat molt segur en els remats a porteria que han realitzat els visitants al llarg dels 90 minuts. L’ex del Granada ha encapçalat un onze distribuït en un 4-4-2 on Cristian Lobato i Juan Muñiz han actuat d’interiors per intentar mantenir el control de la pilota davant la gran amenaça que podia suposar la zona ofensiva del Valladolid.

Tant el català com l’asturià s’han mostrat molt actius durant el primer temps, especialment en l’inici de partit que ha fet el Nàstic intentant imprimir aquell ritme tant alt que sempre sorprèn als rivals. El dorsal ‘10’ dels grana ha tingut l’1-0 en les seves botes fins en dues ocasions, primer amb una pilota que s’ha estavellat contra el pal esquerra d’Isaac Becerra i poc després amb un lliure directe que no ha acabat trobant porteria. El que no ha perdonat ha sigut Juan Villar, que ha culminat una centrada de Jose Arnaiz en una de les poques aproximacions que ha tingut el Valladolid durant el primer acte.

Els de Paco Herrera s’han crescut amb el marcador a favor i de fet han disposat de dues ocasions per marcar el segon gol que hagués deixat el partit francament encarrilat a favor dels seus interessos. Semblava que el Nàstic marxaria al túnel de vestidors per darrera en el marcador però llavors ha aparegut la figura d’Ikechukwu Uche per restablir les taules al marcador amb un xut potentíssim des de la frontal de l’àrea que ha deixat sense resposta a Isaac Becerra. Per gols com aquest, el nigerià ha de ser una peça fonamental per intentar capgirar la situació en els següents compromisos.

Decepcionant segona part

Amb l’1-1 i amb tota una segona part per davant, les opcions d’aconseguir la primera victòria del curs es mantenien absolutament intactes. De fet, Álex López ha estat a punt de culminar la remuntada en un servei de cantonada que ha rematat d’esperó i que ha obligat a lluir-se al ex porter del Girona, que d’aquesta manera ha permès al seu company Jose Arnaiz marcar el definitiu 1-2 imposant-se a Otar Kakabadze en un centre lateral que ha rematat al fons de la xarxa.

El segon gol dels val·lisoletans ha caigut com una autèntica gerra d’aigua freda sobre l’equip, la banqueta i en definitiva, sobre tot el Nou Estadi. Vicente Moreno ha buscat alternatives a la banqueta donant entrada a Rharsalla, Ferran Giner i Stèphane Emana. Els dos primers han ingressat al terreny de joc amb l’idea d’obrir el camp i atacar des dels extrems mentre que el camerunès ha entrat per reemplaçar a Uche i dotar de més frescor a la davantera.

Les ocasions s’han succeït per part d’ambdós equips però el marcador ja no ha variat entre altres coses perquè l’equip tarragoní no ha sabut com ni per on atacar. A més, Daisuke Suzuki es perdrà el vital partit contra l’Almería després d’haver sigut expulsat per dues targetes grogues més que discutibles. Així ha sigut com s’ha consumat la quarta derrota de la temporada per a un Nàstic que continua a quatre punts de la permanència.

Foto: gimnasticdetarragona.cat

Comentaris

avatar