El Nàstic busca per desena vegada consecutiva el primer triomf al campionat domèstic, aquesta vegada davant un Real Valladolid, el de Paco Herrera, destinat a lluitar per l’ascens a la lliga de les estrelles, tot i que la seva classificació actual convidi a pensar en el contrari.

De fet, els vallisoletans són els que marquen la línia de la permanència amb quatre punts més que el conjunt dirigit per Vicente Moreno, que no es pot permetre cap altre resultat que no sigui el de la victòria si no vol arriscar-se a que la salvació es quedi a una distància encara més diferencial.

El triomf a Vallecas, la conseqüent classificació per als 1/16 de final de la Copa del Rei i l’enfrontament davant un Primera Divisió com és el Deportivo Alavés, han reforçat els ànims de tot el vestuari.

L’equip, amb l’absència de diversos jugadors que a dia d’avui es poden considerar titulars, va demostrar que és capaç de competir davant tot un Rayo Vallecano i ara ha de transmetre aquesta mateixa sensació en el partit de lliga davant el Valladolid.

Les lesions, un handicap

Si bé el planter afronta el duel amb la moral ben alta, cal remarcar la quantitat d’absències que pot tindre Vicente Moreno a l’hora de completar la convocatòria.

A banda dels lesionats de llarga duració com Manolo Reina i Manolo Martínez, el tècnic valencià tampoc pot comptar amb Alberto Lopo, Miguel Ángel Cordero, Elvir Maloku i Jean-Luc Assoubre. A més, Iago Bouzón tampoc està a la seva disposició després d’haver sigut expulsat al Martínez Valero mentre que Sergio Tejera, Juan Muñiz i Stéphane Emana seran dubte fins a última hora.

Per tant, estem parlant de la possibilitat que el Nàstic es presenti al duel amb una xifra de deu baixes, algunes de màxima importància, sobretot al centre del camp.

D’altra banda, el de Massanassa recupera als internacionals que es van perdre el darrer partit de lliga contra l’Elx com és el cas de Mohammed Djetei, Otar Kakabadze i  Lèvy Madinda, que ja van participar en el xoc de dimecres. Altres com Mossa, Gerard Valentín i Ikechukwu Uche han de tornar directament a l’onze titular.

Tenint en compte la quantitat de futbolistes que omplen la infermeria grana, resulta més que interessant esbrinar quin entramat tàctic està disposat a utilitzar Vicente Moreno per intentar assolir el primer triomf de la temporada.

Del 4-4-2 que va emprar a Elx amb Gerard Valentín per davant de Daisuke Suzuki al 4-3-3 de Vallecas amb un mig centre posicional –Xavi Molina– assumint la responsabilitat de donar sortida a la pilota i amb dos migcampistes creatius com Cristian Lobato i Juan Muñiz sent el nexe de connexió amb la davantera. Sigui quin sigui el dibuix tàctic final, el Nàstic no es pot permetre el luxe de renunciar a portar el pes del partit.

Amb l’objectiu de confirmar la seva recuperació

El Real Valladolid arriba a Tarragona amb moltes ganes de donar continuïtat als bons resultats que han aconseguit en la darrera setmana, primer amb el triomf lliguer davant l’Alcorcón i posteriorment amb la victòria contra el Tenerife en el partit corresponent a la tercera eliminatòria de la Copa del Rei. Aquests dos resultats li han valgut per recuperar-se d’una dinàmica molt negativa traduïda en cinc derrotes consecutives que van posar en entredit a Paco Herrera.

El preparador extremeny ha aterrat aquesta temporada per repetir els seus èxits més recents amb el Celta de Vigo i la UD Las Palmas, als quals va ascendir a la Primera Divisió, i sembla una aposta segura tot i l’irregular inici del conjunt vallisoletà. Pel desplaçament a Tarragona, Herrera compta amb gairebé tota la plantilla. Només Rafa López és baixa segura mentre que Álex López i Juan Villar són dubte en un equip liderat pel potent Michel Herrero, el jove José Arnaiz i dos ex futbolistes del Girona com Isaac Becerra i Jaime Mata.

75963
Possibles alineacions.

Foto: laliga.es

ENVIAR UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here