Qualsevol equip s’hauria d’obligar a sí mateix a mantenir en nòmina a, com a mínim, tres o quatre jugadors formats a casa que hagin tingut l’oportunitat de vestir i defensar amb honor la samarreta del primer equip i que hagin viscut en les seves pròpies carns els moments més difícils de l’entitat.
Ells són els futbolistes que aporten l’experiència, el sentiment i la passió per uns colors que molts pocs poden defensar en millors condicions.

El retorn de Rubén García “Cani” i d’Alberto Zapater a La Romareda ha sigut la millor noticia de l’estiu per a un Real Zaragoza absent de lideratge en les darreres quatre temporades, les mateixes que porta a la Segona Divisió. Amb ells es recupera l’ADN del lleó que s’havia perdut, i també l’oportunitat d’alliberar als més joves de la responsabilitat que suposa defensar l’elàstica aragonesa amb l’exigència de tornar el club a la màxima categoria. Ambdós han assaborit els moments més dolços de l’entitat com les últimes dues Copes del Rei o la darrera aparició en una competició europea, però en el cas de Zapater també un dels últims descensos a la divisió de plata. Ara, després d’un llarg peregrinatge lluny de la ciutat del Pilar i veient des de fora l’esfondrament del club, els dos tornen a casa per ajudar a que l’equip recuperi la seva plaça a la Lliga de les Estrelles.

Luis Milla i l’aposta per un estil amb segell propi

A banda dels fitxatges de Cani i Zapater, l’altre gran moviment que ha realitzat la directiva encapçalada per Christian Lapetra ha sigut la designació de Luis Milla com a nou inquilí de la banqueta local de La Romareda. El tècnic nascut a Teruel es va nodrir de la filosofia de la Selecció Espanyola en la seva etapa com a preparador de la sub-21 (2007-2012), una filosofia que no va dubtar en posar en pràctica en la seva efímera experiència al CD Lugo, com tampoc en la nova aventura que ha encetat aquesta temporada al capdavant del Zaragoza.

El que fos jugador del FC Barcelona i del Real Madrid aposta per un futbol valent, atrevit i gens conservador per intentar ser el protagonista principal en cada una de les seves aparicions, just el que precisava el conjunt aragonès des de fa molt de temps. El primer pas per optar a l’ascens ja està donat, ara només falta que els jugadors posin en pràctica tots els coneixements futbolístics, tàctics i específics que els ha brindat el seu nou entrenador.

Fins al moment, el Real Zaragoza ha estat un dels pocs equips en mantenir el mateix sistema de joc en les cinc jornades que s’han disputat. Luis Milla ha utilitzat un 4-2-3-1 consolidant als mateixos onze futbolistes sempre que els ha tingut a tots a la seva disposició, la qual cosa facilita que el bloc es pugui consolidar i compenetrar dins del terreny de joc, però també li pot passar factura si no aconsegueix que els altres futbolistes del planter vagin comptant amb minuts per quan el físic comenci a minvar després de diversos mesos de competició.

Reforços de present i futur

Per ajudar a que Luis Milla pugui formar un planter que compleixi les seves expectatives en quant a la filosofia i a l’estil de joc que vol implantar a La Romareda, la direcció esportiva s’ha centrat en buscar dos perfils ben diferents, el de la veterania i el de la joventut, però que alhora comparteixin el mateix objectiu: passar a l’història com els futbolistes del planter que van retornar al club a la Primera Divisió.

En el primer dels casos trobem a una sèrie de jugadors contrastats que encara tenen molt a dir en això del futbol. Del magnífic porter Xabier Irureta a la bala de l’Estartit, Jordi Xumetra, passant pel reputat lateral esquerra José Enrique, ex del Newcastle i el Liverpool. En l’altre cantó de la balança, dos futbolistes formats a La Fábrica com Fran Rodríguez i Jorge Casado, un a la Masia com el central camerunès Macky Frank Bagnack, un que prové de la cantera del Sevilla, Juan Muñoz, i fins i tot un procedent del conjunt primavera del Inter de Milán, Razvan Popa. Els ingredients són de qualitat, ara falta comprovar com queda el producte final.

74548

Foto: realzaragoza.com

avatar