Portada Actualitat En el pitjor moment, o no

En el pitjor moment, o no

Segon partit consecutiu lluny del Nou Estadi

0
COMPARTIR

Cap equip s’escapa dels capricis del calendari, cap equip evita haver de jugar dues setmanes consecutives fora de casa. És una cosa habitual, que s’ha d’acceptar i complir i que no té cap incidència en la classificació final, ja que tots els equips del campionat juguen els mateixos partits tant a casa com a domicili. En l’únic moment del curs on pot afectar aquesta circumstància és just quan es dóna, just quan toca actuar de visitant en menys de 15 dies, la qual cosa pot perjudicar més o menys en funció de la ratxa de resultats que l’equip en qüestió estigui travessant.

En el cas del Nàstic, la visita al camp del Numancia arriba en el pitjor moment possible, després de caure al camp de l’Alcorcón i de sumar la quarta jornada de lliga sense conèixer la victòria.

La dinàmica és negativa, això és indubtable, i jugar novament lluny del Nou Estadi també ho és, però si alguna lectura positiva podem fer abans que es disputi el partit és que una victòria just en aquest moment, just quan urgeix un bon resultat, pot canviar la tendència i fer que els grana li donin la volta a la situació. A favor cal remarcar que ens trobem a l’inici de la temporada, que portem poques jornades disputades i, que si alguna cosa han demostrat és la seva fortalesa mental per afrontar les pitjors situacions.

La banda dreta segueix coixa

Per al xoc davant el Numancia, les úniques absències de Vicente Moreno són les de José Carlos –molèsties al genoll- i Jean-Luc, que ha marxat a la Costa d’Ivori amb permís del club per solucionar uns motius personals. Així doncs, la banda dreta segueix sense comptar amb dos dels protagonistes més habituals en aquesta posició des de que va arrancar la pretemporada. Diumenge passat, Juan Muñiz va ser l’encarregat d’ocupar el perfil dret tot i que la seva funció era la de buscar la zona interior per associar-se amb els migcampistes.

Tenint en compte la gran primera part que va fer l’equip al Estadi de Santo Domingo, seria lògic pensar que el preparador valencià vulgui donar continuïtat al mateix onze inicial que va emprar llavors per intentar repetir la imatge d’un bloc prou fiable en defensa i dominador al centre del camp. L’únic però és novament a la davantera, on els actors principals no van ser capaços de convertir les poques ocasions de gol que van realitzar.

Amb Ikechukwu Uche sense la possibilitat de disputar els 90 minuts, l’opció de veure a Stèphane Emana substituint a Álex López pot ser una de les novetats que presenti Vicente Moreno per donar frescor a l’atac.

El Numancia i la mala ratxa davant el Nàstic

Un dels equips que més bé se li ha donat al quadre català en els darrers temps ha sigut el CD Numancia, davant el qual no perd des de la temporada 2010. En aquella ocasió, Ibrahim Baldé va ser l’autor que va deixar els tres punts al Nuevo Estadio de Los Pajaritos. Des de llavors, i tenint sempre present les tres campanyes que es va passar el Nàstic al pou de la Segona B, els sorians no han sigut capaços de superar al conjunt català en cap de les sis darreres ocasions. El balanç és de tres empats i tres victòries a favor dels grana, l’última la de fa poc més d’una setmana a la Copa del Rei (1-0).

En quant al duel que ens ocupa, Jagoba Arrasate celebra el indult del Comitè de Competició envers al central Paco Regalón, al qual li han tret una de les dues targetes grogues que va veure en l’últim partit al camp del Reus Deportiu (1-1).

El que sí que es perd el xoc és Paco Valcarce, expulsat amb vermella directa per haver agredit a un jugador del conjunt roig-i-negre. Junt amb ell, Pablo Calvo i Jairo Morillas no estan a disposició d’un Arrasate que ha manifestat la intenció d’utilitzar un onze molt semblant al de les dues últimes jornades, un onze on no poden faltar alguns noms importantíssims com els de Alexander Callens, Julio Álvarez o Javier Acuña.

Possibles alineacions.
Possibles alineacions.

Foto: gimnasticdetarragona.cat

Comentaris

avatar
wpDiscuz