Més no es pot fer per intentar guanyar. Han faltat ocasions clares i pot ser l’empenta final que sí es va produir en els anteriors partits on sempre s’havia vist per darrera en el marcador, però ningú podrà negar que avui el Nàstic ha sigut valent, que ha volgut manar fora de casa i que en definitiva, ha fet mèrits suficients com per evitar marxar d’Alcorcón sense cap punt a la butxaca. Si d’alguna manera s’ha de caure, que sempre sigui així.

L’ambició grana no té premi

Els tarragonins s’han presentat a l’Estadio Municipal de Santo Domingo amb una ambiciosa carta de presentació. Amb el retorn dels internacionals i la recuperació de Sergio Tejera, Vicente Moreno ha utilitzat l’onze inicial més ofensiu que hem vist en els cinc primes partits oficials de la temporada. Poc ha importat el fet de jugar en un camp on l’equip local tendeix a créixer amb l’empenta de la seva gent. El valencià ha edificat un centre del camp absolutament creatiu que ha deixat ben clar quin era l’objectiu dels seus homes, dominar el partit, la pilota i al rival.

Amb una espècie de trivot amb Lévy Madinda, Sergio Tejera i Miguel Ángel Cordero, més la contribució d’un Juan Muñiz que sempre ha buscat centrar la seva posició partint des de la banda dreta, els grana han sigut amos i senyors dels primers 40 minuts en un exercici d’ambició, caràcter i autoritat. Cada vegada que la pilota ha arribat als dominis de Sebastián Saja, la missió no era cap altre que la de buscar als dos centrals i sortir jugant-la des del darrera. En aquest aspecte, Tejera ha sigut la brúixola que s’ha encarregat de temporitzar cada possessió visitant, tocant-la cap endavant o cap enrere si era necessari. Poques pilotades s’han vist en el primer temps, cosa que s’agraeix molt profundament.

Amb tant de domini no han faltat ocasions. La primera d’Álex López, que novament ha realitzat un partit de treball i de desgast al servei de l’equip. Miguel Ángel Cordero l’ha brindat una magnífica assistència per a poder estrenar el marcador però Dmitrovic ha refusat l’esfèric desbaratant el primer intent visitant. L’hiperactiu Juan Delgado i Gerard Valentín, que ha fet una destrossa per la banda dreta, han sigut els grans actius del primer acte.  Juan Muñiz ho ha intentat dues vegades de falta directa però en la primera s’ha trobat amb el porter serbi i en la segona no ha sigut capaç de fer baixar la pilota, que finalment s’ha perdut per sobre del travesser.

Canvi de guió al segon temps

La resposta de l’Alcorcón s’ha dut a terme a falta de cinc minuts per arribar al descans, primer amb un xut de Pablo Pérez que ha desviat Sebastián Saja i després amb un remat ajustat d’Óscar Plano. Aquestes han sigut les úniques aproximacions del conjunt dirigit per Cosmin Contra, que no obstant s’ha crescut en l’inici dels segons 45 minuts fent desaparèixer el domini inicial del Nàstic. Aquí ha tingut molt a veure l’entrada de Sergio Aguza per Samuel Delgado, que ha donat equilibri al centre del camp terrissaire. A partir d’aquí, les ocasions més clares han començat a caure del cantó local amb dos intents de David Rodríguez i un de Pablo Pérez. En la següent ja no han perdonat. Centrada de Carlos Bellvis que Fede Vega ha enviat al fons de la xarxa aprofitant la passivitat de la defensa tarragonina, que no ha sigut capaç d’allunyar el perill lluny de la porteria de Saja.

Amb l’1-0, Vicente Moreno ha cremat tots els cartutxos i ha donat entrada al nigerià Ikechukwu Uche, que ha format la dobleta atacant junt amb Stèphane Emana. El camerunès ho ha intentat en diverses ocasions però avui no ha estat gens encertat de cara a porteria. Aquesta vegada, l’esforç final del Nàstic no ha tingut recompensa i ha acabat caient per la mínima en la que ha sigut la primera derrota de la temporada curiosament després de realitzar el millor partit de la mateixa. Tocarà aixecar-se al Nuevo Estadio de Los Pajaritos.

Foto: laliga.es

ENVIAR UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here