Fa gairebé nou anys que l’AD Alcorcón va protagonitzar una de les sorpreses més grans de l’historia del futbol quan va endossar-li un 4-0 al Real Madrid en el partit d’anada dels setzens de final de la Copa del Rey disputat a l’Estadio de Santo Domingo. Aquella golejada li va assegurar la classificació per a la següent eliminatòria, ja que van caure per la mínima en el xoc de tornada al Santiago Bernabéu, i li va servir per posar-se als peus de la premsa mundial. D’aquí mig segle és possible que el conjunt terrissaire sigui recordat per haver aconseguit la proesa de golejar i eliminar al conjunt blanc del torneig del KO, però per al propi club el més important d’aquella temporada serà l’ascens de categoria que els va permetre debutar i posteriorment consolidar-se al futbol professional.

A dia d’avui, l’equip madrileny disputa la seva setena temporada a la Segona Divisió. Després d’haver disputat dos promocions d’ascens a Primera i d’una darrera temporada on de la mà de Juan Ramón López Muñiz es van quedar a només un punt de repetir experiència al play-off, la directiva del club li ha entregat les claus del nou projecte a Cosmin Contra, ex jugador del Deportivo Alavés, l’Atlético de Madrid, del Getafe i de molts altres equips que ja fa nou anys que s’ha passat a les banquetes. El FC Petroul Ploiesti, el mateix Getafe i el Guangzhou xinès han sigut els tres equips professionals on ha entrenat abans d’arribar a Santo Domingo. Ara, Contra i l’Alcorcón han decidit creuar els seus camins per donar un pas endavant que els porti, junts, al següent nivell.

“ | Cosmin Contra: vinc a un club que està fent les coses molt bé, que està intentant donar un pas més per arribar a l’élit. El club ha estat treballant força bé els últims anys per entrar al play-off, però nosaltres venim per arribar els 50 punts el més aviat possible i no renunciar a res”.

Un planter per aspirar a tot

És veritat que a diferència d’altres equips punters com el Real Zaragoza, el Levante, el Real Valladolid o l’Elche, el quadre madrileny encara no ha sigut capaç d’estrenar el seu caseller de victòries, però no per això hem de pensar que enguany no serà una de les esquadres que lluitin, com a mínim, per acabar entre els sis primers classificats. No podem obviar la quantitat de baixes que ha tingut que afrontar aquest estiu, algunes tant importants com las de Djené, Chema, Natxo Insa, Rubén Sanz o  José Campaña. Ara bé, tampoc podem desprestigiar alguns dels fitxatges que ha realitzat per acabar de completar el planter. David Navarro, Sergio Aguza, Víctor Pérez, Pablo Pérez i Luis Fernández són els reforços més destacats del seu mercat estival.

Aquesta nòmina de bons futbolistes s’uneixen als pilars del vestuari que han decidit continuar a Santo Domingo com el lateral Nelson, el migcampista Daniel Toribio, l’extrem Óscar Plano i l’alma mater de l’equip, el davanter David Rodríguez. El de Talavera de la Reina compleix la seva tercera temporada a l’Alcorcón havent marcat 20 i 19 gols en les dues campanyes anteriors. Enguany ja s’ha estrenat com a golejador amb el que ha sigut el seu gol número 100 a la Segona Divisió.

Buscant l’estabilitat tàctica

Un dels motius que podria explicar l’irregular inici de lliga de l’Alcorcón és que Cosmin Contra encara no ha pogut trobar el seu onze ideal, aquell que s’ha d’assentar de cara al tram més decisiu del campionat. Dels tres partits de lliga que s’han disputat, en cap ha repetit una sola línia de joc. Els únics futbolistes que han sigut titulars en els tres compromisos han sigut Carlos Bellvis, Sergio Aguza i Óscar Plano.

Tot fa indicar que el preparador romanès prefereix fer els onzes en funció del rival en comptes d’apostar per un sistema de joc fix que ajudi a consolidar la seva filosofia. El que sí podem deduir és que en els dos partits que ha jugat de visitant ha decidit emprar un 4-2-3-1 més atrevit que el 4-3-3 del qual ha fet ús en l’únic xoc que ha jugat com a local. El de Timisoara vol que a Santo Domingo s’imposi la seva llei per sobre de qualsevol altre que vulgui instaurar l’equip que actuí de visitant.

Foto: laliga.es

ENVIAR UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here