Portada Actualitat Cròniques Debut amb victòria (1-0)

Debut amb victòria (1-0)

Triomf per la mínima en el temps extra

0
COMPARTIR

Per fi. Després de tres partits oficials al campionat de lliga, la primera victòria del Club Gimnàstic ha arribat en el dia del seu debut a la Copa del Rey, una competició en la qual hi ha dipositades moltes esperances de cara a un possible doble enfrontament amb un conjunt de la màxima categoria. La gran actuació del debutant Stole Dimitrevski i el solitari gol de José Carlos en la segona part de la pròrroga, han derrocat a un combatiu Numancia que no ha deixat de lluitar fins al xiulet final i han classificat al conjunt de Vicente Moreno per a la tercera eliminatòria de la competició.

Com era d’esperar, el preparador valencià ha presentat un equip format per diversos jugadors que podem dir que a dia d’avui són titulars i per altres que no ho són, tot i que aquets últims ja han aparegut en alguna ocasió. El que sí ha sigut una sorpresa és la presència de Dimitrievski sota pals, perquè acabava d’arribar de l’estada amb la selecció de Macedònia. Per davant seu ha actuat una línea de quatre formada per Iago Bouzón, Albert Lopo, Daisuke Suzuki i un Ferran Giner que aquesta vegada ha endarrerit la seva posició per jugar de lateral esquerra.

Miguel Ángel Cordero i Wilfried Zahíbo han format un centre del camp més creatiu que no pas destructor com va succeir en el duel davant el Levante. Tot això gràcies a la segona titularitat consecutiva de Juan Muñiz, que ha anat de més a menys al llarg del duel. José Carlos a la banda dreta, Elvin Maloku a la banda esquerra i Mohammed Rharsalla en la posició del ‘9’ han sigut els darrers jugadors en completar el primer onze de la Copa del Rey.

Amb tot, l’inici del duel ha estat força igualat. Mentre el Numancia ha volgut assumir el control de la pilota, el Nàstic ha optat per intentar fer mal al contraatac. Nacho ha tingut en les seves botes l’ocasió més clara del primer acte amb un xut que ha obligat a la magnífica intervenció de Dimitrievski. Després d’aquesta acció, els locals han respost per mitjà d’un Rharsalla que ha creuat en excés la seva definició. Juan Muñiz i Elvin Maloku també ho han sense fortuna.

En la segona part les coses s’han posat força interessants i tots dos equips han gaudit d’un parell de bones ocasions per estrenar el marcador. El primer en intentar-ho ha sigut el Nàstic, que ha sortit més endollat que el Numancia i ha tingut l’1-0 en una falta lateral que Juan Muñiz ha executat de forma directa sobre la porteria d’Aitor Fernández i en una rematada de cap de Rharsalla que s’ha marxat per poc. La resposta del conjunt sorià no s’ha fet esperar. Zahíbo ha comès un error molt greu i ha permès que el seu marcador li hagi robat la pilota per assistir a un Manu del Moral que s’ha topat amb l’immens Dimitrevski.

Les imprecisions han fet acta de presència i els atacants d’ambdós equips han començat a errar contracops de manual. José Carlos i Juan Delgado, que ha entrat en el lloc de Rharsalla, no han sabut triar la millor opció en dues de les poques jugades on el Numancia els ha deixat córrer. Masses presses i molt poca elaboració en el joc, la qual cosa ha motivat l’entrada de Sergio Tejera, que ha estat ovacionat per tots els presents després d’haver-se perdut els dos últims partits de lliga. El darrer canvi ha sigut el de Gerard Valentín per Iago Bouzón, en un moviment clarament ofensiu per fer de la banda dreta un punyal per on fer sagnar al quadre visitant.

Com cap dels dos equips han sigut capaços de desequilibrar el marcador en els 90 minuts reglamentaris el partit s’ha traslladat a la pròrroga, on José Carlos s’ha convertit en l’heroi de l’eliminatòria al marcar el gol que li ha donat la victòria al Nàstic i la conseqüent classificació per a la tercera ronda del torneig del KO. Abans, els grana han tingut que fer front a l’expulsió per doble amonestació de Gerard Valentín i a la badada de Dimitrievski que ha permès a Acuña enviar la pilota al pal. Finalment, el patiment ha tingut premi i ara els tarragonins es troben a només una ronda de poder enfrontar-se amb un equip de la Primera Divisió.

Foto: gimnasticdetarragona.cat

Comentaris

avatar