Portada Actualitat Comptes pendents a l’Alcoraz

Comptes pendents a l’Alcoraz

En busca del primer triomf de la temporada

0
COMPARTIR

Si el debut amb el Lugo va ser calcat al de la passada campanya amb l’Albacete, els grana volen que el resultat de la segona jornada sigui el mateix que van aconseguir a Tenerife en un partit on van acabar imposant-se remuntant el tant inicial dels locals. En aquest cas, el primer rival a domicili serà la SD Huesca de Juan Antonio Anquela, un equip dissenyat per fer quelcom important en el seu segon curs consecutiu a la categoria de plata i que ja la temporada passada va derrotar al conjunt de Vicente Moreno en la pitjor actuació de tot el campionat. El de l’Alcoraz va ser l’únic partit de la segona volta en el qual el Nàstic no va esgarrapar cap punt, deixant de banda l’eliminatòria del play-off d’ascens davant l’Osasuna, i enguany es pot convertir en l’escenari de la primera victòria de la temporada.

La segona part del Lugo és la base

La valentia, el coratge i la fe que va demostrar en el segon temps davant el Lugo són tres de les coses que ha de posar el Nàstic sobre la gespa de l’Alcoraz des del primer minut si vol treure un resultat positiu en el segon xoc oficial de la temporada. L’opció de jugar amb un migcampista ofensiu en comptes d’un migcampista defensiu/posicional li dóna a l’equip un plus general que el fa competir com si fos la mateixa selecció de l’Uruguai. Tàcticament es guanya un futbolista més que augmenta les prestacions defensives i ofensives, amb i sense pilota, i això provoca més mals de cap al rival en tots els sentits del joc.

“ | Vicente Moreno: Estem més acostumats a que l’equip doni la cara a la segona part i sembla que sigui una cosa normal i natural, i segurament té més dificultat fer la segona part que vam fer que la primera. La primera, si veus a la majoria d’equips de la Segona Divisió, s’assemblen al que va ser la primera part”.

És per això que davant la pèssima primera part que van realitzar els seus homes en l’estrena oficial, Vicente Moreno es pot replantejar modificar la sala de màquines deixant a Wilfried Zahíbo a la banqueta en favor d’un jugador més creatiu com Cristian Lobato o un Juan Muñiz que necessita minuts i sentir-se protagonista per oblidar l’idea d’abandonar Tarragona abans de que finalitzi el mercat de traspassos.

L’altre variant possible és la de jugar amb dos puntes. Álex López sembla de moment un fix en l’onze del tècnic valencià, per la qual cosa l’altre plaça seria per a un migcampista amb ànima de mitja punta –com Achille Emana o Giorgi Aburjania en el seu dia- o per a un ‘9’ nat com Stèphane Emana o Ikechukwu Uche, tot i que aquets dos darrers seran dubte fins a darrera hora.  Si es confirma l’absència dels dos puntes africans, la candidatura de Carlos García s’hauria de tenir molt en compte.

“ | Vicente Moreno: És una possibilitat que hem treballat durant la temporada. Som un equip que ens trobem còmodes amb aquesta variant i segurament en molts moments de la temporada passada vam jugar d’aquesta forma. La variant estava en que el jugador que jugava per darrera del punta fos d’un perfil més de migcampista o més d’atacant”.

El dubte d’Anquela és a la davantera

La lesió de Borja Lázaro, que estarà entre dos i tres setmanes de baixa a causa d’una ruptura fibril·lar a la cama dreta, suposa un dur revés per a l’entrenador de la SD Huesca. L’ex jugador del Leganés es presumia com al davanter titular del conjunt aragonès després de fer acte de presència en el primer onze de la temporada al camp de l’Alcorcón (0-0) i ara el dubte cau en el seu relleu. Boris Cmiljanic i el nouvingut Urko Vera son els dos candidats a ocupar la posició del ‘9’ en l’estrena del quadre local davant la seva afició. El montenegrí parteix amb avantatge si tenim en compte que l’altre alternativa porta menys dies entrenant amb la resta dels seus companys.

A banda de Borja Lázaro, Juan Antonio Anquela compta amb la baixa de llarga duració del porter Javi Jiménez, que es va trencar durant la pretemporada. Per últim, un dels descartes del preparador madrileny pot ser Álvaro Vadillo, amb el qual “s’ha de tenir paciència” segons ha declarat en la roda de premsa prèvia al partit.

72871
Alineacions probables.

Foto: gimnasticdetarragona.cat

Comentaris

avatar