Lévy Madinda és un jugador capital al combinat de Gabón.

Tenir en nòmina a tretze jugadors de diferent nacionalitat és una aposta un tant arriscada, si bé el temps serà l’encarregat de dir si Emilio Viqueira ha encertat o no un cop es conegui el destí final del Nàstic en la temporada que acabem d’encetar. Un dels handicaps d’aquest fet és que la disputa dels partits internacionals poden afectar, amb més o menys gravetat, als plans d’un Vicente Moreno que perdrà a quatre jugadors del planter per al duel de lliga davant el Levante i pel de la Copa del Rei davant el Numancia.

Els futbolistes en qüestió són Stole Dimitrievski, Otar Kakabadze, Mohammed Djetei i Lévy Madinda. Dels quatre, l’absència del gabonès és la més significativa. Sense ell, el preparador valencià perdrà a una peça clau al centre del camp, un element que potencia la zona de màquines tant en l’aspecte defensiu com en l’ofensiu. Els altres tres jugadors de moment  tenen un rol secundari que hauran d’intentar canviar un cop tornin de les seves respectives seleccions sabent que no hauran pogut aprofitar l’oportunitat que sempre representa per aquets casos el torneig del KO.

Djetei i Madinda posaran rumb al continent africà per jugar amb els combinats de Camerun i de Gabon amb els quals disputaran dos duels, un de classificació per la Copa Àfrica de Nacions i posteriorment un amistós que enfrontarà als seus dos combinats nacionals. En el primer dels casos, els lleons indomables jugaran contra Gambia mentre que les panteres negres faran el mateix davant Sudan.

Pel que respecta a Dimitrievski i Kakabadze, ambdós marxen amb les seleccions de Macedònia i Geòrgia respectivament per disputar la fase de classificació per al Mundial de Rússia 2018. Els macedonis viatjaran fins a Albània per mesura les seves forces contra una de les agradables sorpreses de la darrera Eurocopa, mentre que els georgians actuaran de local davant la visita d’Àustria.

avatar