Els més savis en això del futbol asseguren que la segona temporada després de l’ascens -sempre que en la primera t’hagis guanyat la permanència- és la més complicada de totes, ja que perds el factor sorpresa que et dóna la condició de nouvingut i això provoca que els rivals et coneguin pràcticament a la perfecció si no és que has fet alguna modificació significativa a la banqueta.

En el cas de la SD Huesca l’entrenador continua sent el veterà Juan Antonio Anquela, que va arribar a mitjans de la passada campanya per assolir una salvació que l’hi ha valgut per continuar al capdavant d’un equip que ha canviat la seva política de fitxatges, amb la qual espera poder donar continuïtat al bloc que l’ha de consolidar en la categoria.

Com bé recull el portal sporthuesca.com, el conjunt aragonès ha volgut abandonar l’opció de completar el planter amb jugadors cedits per part d’equips de superior categoria i conformar un conjunt íntegrament format per futbolistes en propietat. D’aquesta manera s’assegura poder mantenir a tots els jugadors que vulgui un cop finalitzi la temporada i en conseqüència poder treure un benefici econòmic en forma de venta si algun d’ells destaca i crida l’atenció d’altres clubs. En definitiva, la direcció esportiva ha pres una decisió necessària per continuar la progressió ascendent de tot conjunt que arriba al futbol professional.

Amb tot, el Huesca s’ha reforçat amb una llista de noms entre els quals trobem l’habitual barreja entre joventut i experiència que tants bons resultats està donant en tot el panorama futbolístic. Dels Queco Piña (36), César Soriano (33), David Ferreiro (28), Borja Lázaro (28) i Urko Vera (29) passem als Jesús Valentín (24), Carlos Akapo (23), Gonzalo Melero (22), Álvaro Vadillo (21) i Boris Cmiljanic (20), un davanter aquest últim que arriba procedent del filial del PSV Eindhoven. Tot plegat, i tenint en compte la resta del planter, la mitjana d’edat és de 27,55.

Dèficit al centre del camp

Dels tretze futbolistes que ha contractat durant l’actual mercat estival, el quadre blaugrana només ha fitxat un migcampista per compensar les sortides de Tyronne i Fran Mérida: Gonzalo Melero. L’ex jugador de la SD Ponferradina compta amb el perfil més creatiu de tot el vestuari i per tant s’hauria de convertir en el líder natural de la sala de màquines, on Juanjo Camacho reclama un relleu que supleixi les seves 34 primaveres mentre que Frank-Yves Bambock compleix amb la tasca de destrucció.

El jugador format a la pedrera del Madrid seria un soci fantàstic per potenciar els atributs creatius del mitja punta Samu Sáiz, que en el xoc de la primera jornada davant l’Alcorcón va ser el futbolista més destacat tot i no estar rodejat de jugadors que parlin el seu mateix llenguatge dins del terreny de joc.

Compensant la baixa de Darwis Machís

On sí s’ha reforçat considerablement ha sigut en la parcel·la ofensiva, des dels extrems fins a la davantera. Amb Darwin Machís de retorn a Los Carmenes, la necessitat de contractar dos jugadors de banda que potenciessin el joc exterior era imperatiu. Per aquest motiu han aterrat a l’Alcoraz David Ferreiro -6 assistències en la 2015/16- i Álvaro Vadillo, futbolista de 21 anys que arriba amb l’objectiu d’oblidar les greus lesions que l’han impedit triomfar al Benito Villamarín.

La sortida de l’internacional veneçolà també ha afectat directament a la davantera, si bé es va convertir en el màxim golejador de l’equip amb 10 dianes. Per això han arribat tres artillers que han renovat completament la zona del ‘9’, tres jugadors referència com Urko Vera, Borja Lázaro i el montenegrí Boris Cmiljanic, que a diferència dels altres dos és molt més tècnic i en conseqüència més associatiu amb els seus companys.

Foto: sdhuesca.es

Comentaris

avatar