Portada Actualitat És hora de debutar amb bon peu

És hora de debutar amb bon peu

Primer xoc oficial de la temporada

0
COMPARTIR

Si hi ha algú equip al qual li costi tirar endavant el duel del seu debut, aquest se’ns dubte és el Nàstic. Els grana no guanyen en la primera jornada des de fa set temporades, concretament des de la 2009/10 quan van derrotar al Real Murcia a la Nueva Condomina. Des de llavors, Las Palmas (3-2), l’Almería (3-1), el Valencia Mestalla (1-1), el Lleida Esportiu (1-2), el Sant Andreu (0-1) i l’Albacete (2-2) s’han encarregat d’amargar el seu debut campanya rere campanya. Enguany, els de Vicente Moreno volen posar punt i final a aquesta estadística guanyant al CD Lugo en l’inici d’un nou curs que promet ser més espectacular que l’anterior. Vèncer en el primer partit no assegura res, perdre o empatar tampoc, però a Can Nàstic ja toca començar amb un somriure.

“ | Vicente Moreno: Ha arribat l’hora de la il·lusió, del que estem esperant sempre tots. És el primer partit per a competir, primer partit important però serà igual d’important que els següents […] Tots tenim ganes de que arribi, nosaltres, els jugadors, vosaltres i l’aficionat, que fa ja temps que no veu al seu equip competint. Tots tenim molta il·lusió en la temporada actual”.

El primer onze pot ser el del Mini Estadi

L’últim amistós de la pretemporada davant el FC Barcelona ‘B’  desvetllar el que possiblement sigui el primer equip titular de Vicente Moreno. El poc rodatge dels darrers jugadors en arribar com Juan Delgado i Ikechukwu Uche i la sensació de solidesa que va mostrar l’equip en el xoc del Mini Estadi, conviden a pensar en que l’onze inicial serà el mateix. L’únic canvi segur el veuríem a la porteria, on Sebastián Saja ocuparà presumiblement la bacant que deixa Manolo Reina. Per tant, els altres deu jugadors que acompanyarien al porter argentí serien els següents: Gerard Valentín, Xavi Molina, Daisuke Suzuki, Mossa; Wilfried Zahíbo, Lévy Madinda, Sergio Tejera; Rharsalla, José Carlos i Álex López.

“ | Vicente Moreno:  Evidentment, no vaig a dir qui, hi ha jugadors que han de tenir tranquil·litat. No podem córrer amb ells perquè si ens equivoquem podem tenir problemes i hem de tenir tranquil·litat i paciència. El temps anirà posant a cadascú al seu lloc i li donarà el seu moment, però no podem anar més ràpid del que el temps et va marcant”.

Aquest seria un equip perfectament titular si insistim en la bona tasca que van realitzar davant el filial blaugrana, tot i que no es pot descartar la presència de dos jugadors que van veure el xoc des de la grada com és el cas de Cristian Lobato i Jean-Luc Assubre. Sent conscient dels problemes físics que els pot comportar una hipotètica acumulació de partits, el preparador de Massanassa podria haver optat per donar-los descans de cara al debut lliguer.

Repetir la conquista de Tàrraco

El Lugo de Luis César Sampedro, Fernando Seoane i Jordi Calavera es desplaça a Tarragona amb l’objectiu de repetir el mateix resultat que va aconseguir la passada temporada quan es va imposar per un ajustadíssim 1-2 amb gols de Jonathan Pereira –ara al Real Oviedo– i Carlos Hernández. Els gallecs són un dels tres únics equips que van ser capaços d’assaltar el Nou Estadi junt amb l’Alcorcón i l’Osasuna, i a més ho van aconseguir discutint-li, i en molts moments arravatant-li, la possessió de la pilota al conjunt de Vicente Moreno.

Els lucenses arriben a la primera jornada amb les baixes de l’extrem Adrià Carmona i del davanter Pablo Caballero, un dels puntals més importants de l’equip. L’absència de l’atacant argentí -12 gols en la 2015/17- la cobrirà amb gairebé tota seguretat Joselu Moreno, que després de firmar cinc dianes en el passat campionat no vol desaprofitar l’oportunitat d’arrancar des del primer dia en l’onze inicial de Luis César.

Retorn especial per Jordi Calavera

El de Cabra del Camp no va sortir de la manera més desitjada de Tarragona després de tots els problemes que va comportar la seva no renovació quan ja havia donat la seva paraula al president Josep María Andreu. L’oferta econòmica i esportiva que li va presentar la SD Eibar va ser un caramel que no va poder rebutjar, i això va comportar que el club l’apartés de l’equip perquè segurament esperava treure un benefici econòmic que finalment no es va produir.

Una vegada superada aquesta situació, Calavera va posar rumb al País Basc per intentar fer-se un lloc en els plans de José Mendilibar, que finalment va decidir no comptar amb ell per la present temporada. D’aquesta manera, el quadre armero va buscar-li un equip en el qual pogués continuar desenvolupant la seva projecció i el guanyador va ser el CD Lugo. D’aquesta manera, el lateral torna a casa seva vestint per primer cop la samarreta del conjunt visitant.

Foto: gimnasticdetarragona.cat

Comentaris

avatar
wpDiscuz