El pas definitiu ha de ser amb Luis César

Cinquena temporada consecutiva a la categoria de plata

0
COMPARTIR

Nou projecte a l’Anxo Carro. Luis César Sampedro serà el director d’orquestra a la banqueta d’un CD Lugo que jugarà per cinquena vegada consecutiva a la Segona Divisió del futbol estatal amb la única missió de signar la permanència, tenint en compte les seves limitacions envers als gegants de la categoria, però sense renunciar absolutament a res. El canvi d’entrenador no ha motivat un canvi radical del planter, mantenint així la columna vertebral dels darrers anys i fitxant amb molta paciència aquelles peces que mancaven a l’inici de l’estiu.

Un dels principals trets que ha caracteritzat al conjunt gallec des de la seva arribada a la Segona A ha sigut el bon tracte de la pilota que sempre ha prioritzat per sobre de tot. Quique Setién va ser l’incursor d’una filosofia de toc que Luis Milla va potenciar i que ara Luis César haurà d’acabar d’explotar per assegurar l’objectiu de la salvació i per somiar en portar al club al següent esgraó, lluitar per disputar el play-off d’ascens.

El preparador gallec, reconegut per ser un tècnic resultadista sobretot en la seva etapa a Tarragona on va aconseguir l’històric ascens a Primera Divisió amb els Antoni Pinilla, Diego Torres i companyia, està intentant instaurar un esperit més agressiu amb i sense pilota que no deixi jugar còmode al rival. En aquest aspecte, Carlos Pita i l’ex grana Fernando Seoane seran dos peces fonamentals a l’hora de pressionar als migcampistes rivals. Administrar els petits avantatges serà la principal tasca d’un col·lectiu que ha de basar les seves actuacions a partir d’una defensa ben sòlida sense menysprear tot el que ha adquirit amb els dos entrenadors anteriors. Si l’ex entrenador de l’Albacete és capaç d’inculcar els valors defensius pels que sempre s’han regit els seus equips, el Lugo estarà molt a prop de convertir-se en un conjunt molt difícil de superar que a la vegada ha de mantenir l’harmonia i la perillositat en atac.

 Jugadors joves amb ganes de demostrar el seu potencial

A falta de concretar el fitxatge d’un o dos davanters que acabin de completar l’equip per cobrir la sortida inexplicable d’un Jonathan Pereira que marxa a Oviedo després d’haver marcat nou gols i haver repartit sis assistències, la direcció esportiva del club s’ha dedicat a reforçar la línea defensiva i la del centre del camp amb una sèrie de jugadors convençuts de poder menjar-se el món i de fer un bon paper que atregui l’atenció dels observadors de Primera Divisió.

En la parcel·la defensiva han arribat dos jugadors que han passat per la disciplina de dos clubs europeus molt importants com l’Arsenal i la Juventus de Turín i que ara busquen a la Liga 1,2,3 una oportunitat per seguir consolidant-se en una categoria fantàstica per seguir potenciar els seus atributs defensius. Es tracta d’Ignasi Miquel (23) i Marcelo Djaló (22), que la passada campanya van militar a la Ponferradina i al Granada ‘B’ respectivament. Junt amb ells arriba un Jordi Calavera que s’ha quedat sense lloc a l’Eibar i per tant s’ha vist obligat a tornar de nou a la Segona A on l’anterior temporada va marcar el millor gol de la categoria.

Però on més il·lusiona el Lugo és al centre del camp, on s’ha reforçat amb tres jugadors de molta qualitat que volen aprofitar la seva experiència en un club plenament consolidat a la categoria. Adrià Carmona (24), Yelko Pina (19) i Alfonso Pedraza (20), que arriba cedit procedent del Villarreal, són els jugadors destinats a liderar la sala de màquines tot i que el primer i l’últim són dos futbolistes que acostumen a iniciar la partida des de la banda esquerra. La seva qualitat tècnica i la bona conducció de pilota els fa desplaçar-se cap a l’interior, on s’associen amb la resta de migcampistes.

Foto: cdlugo.com

Comentaris

avatar