COMPARTIR
Manolo Reina en un dels entrenaments d'aquesta pretemporada.

La sort li ha girat l’esquena al Nàstic i de quina manera. A una setmana del partit davant el Lugo, els grana han pogut perdre per tota la temporada al seu porter titular, a un dels pilars de l’equip dins i fora del camp, al líder natural que habita entre els tres pals. Manolo Reina ha tingut que ser retirat en llitera en el xoc amistós davant el FC Barcelona ‘B’ i les primeres exploracions parlen de que pot tenir afectat el peroné de la cama dreta, la qual cosa suposaria un temps de baixa estimat d’entre sis a nou mesos. Si es confirmen els mals presagis  la direcció esportiva s’haurà de moure molt ràpidament per dur a terme el fitxatge de dos porters i que un d’ells sigui, com a mínim, del nivell del porter malagueny.

La fatídica acció s’ha produït a quatre minuts d’arribar a la primera mitja hora de partit en una jugada on Reina ha tingut que intervenir en un 1×1 per salvar el 1-0 dels locals. Amb el perill ja eradicat per part de la defensa tarragonina, els ulls de tots els presents han deixat de perseguir la pilota i s’han traslladat cap a la porteria motivats pels crits de dolor del de Villanueva del Trabuco. Els serveis mèdics del club han saltat ràpidament a la gespa i han demanat el canvi després de comprovar que la cosa no anava bé. Perales ha entrat al terreny de joc mentre que Reina ha tingut que marxar en llitera, la qual cosa no convidava precisament a l’optimisme.

Fabrice Ondoa o el fitxatge de dos porters

L’opció més natural per convertir-se en el relleu de Manolo Reina seria el de Fabrice Ondoa, que va arribar a Tarragona durant el mercat d’hivern de la passada temporada i que va combinar la seva presencia entre la Pobla de Mafumet i el primer equip.

Enguany, davant la renovació del porter malagueny i la difícil missió de desbancar-lo de la titularitat, el camerunès va demanar al club sortir en forma de cessió per poder gaudir de minuts i no veure frenada la seva progressió. Jugar amb el filial a Tercera Divisió no era una opció que cap de les dues parts pogués completar, tampoc amb un Alberto Varo que va sortir cedit precisament al segon equip blaugrana.

El gran handicap a l’hora de comptar amb Ondoa és que es perdrà com a mínim un mes de competició per la disputa de la Copa Àfrica de Nacions a la qual assistirà amb la selecció del Camerun. D’altra banda, no sembla que Vicente Moreno vulgui entregar-li les claus de la porteria a un jugador tant jove que mai ha competit a la categoria tot i el seu fantàstic joc de peus i els reflexos felins que l’acompanyen.

Sigui com sigui, el club es veu amb l’obligació de mirar al mercat, tant si es queda Ondoa com si no. La permanència del camerunès només seria factible si l’entrenador de Massanassa li assegura la titularitat, amb la qual cosa el nou reforç seria per assumir el rol de suplent. Del contrari, Emilio Viqueira haurà d’intentar tancar l’arribada d’un porter de primer nivell, a banda d’un segon de garanties, en menys d’una setmana.

Manolo Martínez també cau lesionat

La de Manolo Reina no ha sigut l’única notícia negativa que s’ha endut el Nàstic en el triomf al Mini Estadi gràcies al golàs de Moha Rharsalla. A escassos minuts per arribar al final del partit, Manolo Martínez ha xocat amb un company i amb un jugador local i al caure el genoll li ha marxat del lloc tal i com ha avançat Vicente Moreno després del duel. De confirmar-se els pronòstics, el  cop seria duríssim per a un jugador que amb 36 anys ja ha patit dues lesions molt greus de genoll al llarg de la seva carrera esportiva.

Foto: gimnasticdetarragona.cat

Comentaris

avatar
wpDiscuz