Ikechukwu Uche ja ha arribat a Tarragona.

Si ho hem de fer, fem-ho bé. Si ens urgeix fitxar un davanter nat, golejador i que marqui la diferència fem-ho però sense pressa. Si l’afició es desespera per la falta de gol de l’equip i els pocs rumors que presenten els diaris de cara al possible candidat, tranquils, continuem treballant. Si al gener no l’hem pogut fitxar, intentem-ho ara. Si es presenta l’oportunitat d’incorporar un ‘9’ com Ikechukwu Uche, no ens ho pensem dues vegades i tanquem-ho. Així s’ha comportat la direcció esportiva durant l’actual mercat de traspassos en el que es refereix a la cerca del ‘Bomber’ que dirien els Megacracks de Panini.

El que més costa de trobar i aconseguir en el món del futbol és el gol, un art que només dominen els escollits. Després, el més difícil és encertar. T’ho jugues a cara o creu. Si funciona pots sentir-te satisfet, content pel treball ben fet i per haver sigut tu l’encarregat de tancar la seva arribada. Del contrari, et pots sentir responsable de no haver escollit com cal i en conseqüència de que l’equip no estigui lluitant pels objectius establerts a l’inici de la temporada. L’operació ha de ser meditada, des del principi fins al final, des de la cerca del nom i del perfil més adient que s’ajusti a l’estil de joc de l’equip fins a la firma del contracte. Així podríem resumir l’aterrament de l’àguila verda a Tarragona.

Emilio Viqueira s’ho ha pres en calma, això és evident. Sabia que tenia una data límit que era justament una setmana abans del debut davant el Lugo i precisament ha sigut en aquesta fase de la pretemporada quan el club ha pogut anunciar el fitxatge de l’anhela’t davanter que ha d’ocupar el buit golejador que han deixat José Naranjo, Achille Emana i Marcos de la Espada. Per a tal fi, el gallec tenia molt clar qui era l’home, l’elegit que fes oblidar als tres noms anteriors, un jugador que coneix perfectament a l’haver coincidit amb ell dins d’un mateix vestuari. No havia cap més opció, havia de ser Ikechukwu Uche.

El nou jugador grana i l’actual director esportiu del Nàstic van coincidir durant quatre temporades al Recreativo de Huelva, tres a la Segona Divisió i la última a la màxima categoria. Quan el primer començava a donar els seus primers passos com a professional, el segon ja portava onze campanyes a l’elit.

El Nuevo Colombino va ser testimoni de l’explosió del davanter nigerià quan aquest va marcar 20 gols que van portar al degà del futbol espanyol al campionat de la Segona A curiosament per davant del Nàstic de Luis César Sampedro, Diego Torres i companyia. En la campanya del seu debut a la Primera Divisió va quallar un bon paper marcant 8 dianes que van despertar l’interès d’un equip consolidat a la categoria com el Getafe CF. Després va passar pel Real Zaragoza i pel Granada CF, club al que va arribar cedit per part d’un Villarreal que no va dubtar en comptar amb ell per assolir el retorn a la Liga BBVA després del dramàtic descens del 2012.

La destitució de Julio Velázquez i l’arribada de Marcelino García Toral, el tècnic amb el qual va triomfar a Huelva, van suposar la recuperació futbolística d’un jugador afectat per diferents lesions genoll. Sota la direcció del preparador asturià, Uche va marcar 39 gols amb la samarreta grogueta del Villarreal. A l’abandonar El Madrigal, la següent parada va ser el Tigres mexicà, equip amb el qual només va jugar 45 minuts abans d’arribar cedit a un Málaga on tampoc li van anar massa bé les coses (3 partits/0 gols).

Ara, una vegada ha finalitzat la seva relació amb la U de Nueva León, l’ex internacional amb Nigèria arriba a Tarragona –firma per una campanya més un altre opcional- amb l’objectiu de convertir-se en un element important en un campionat que coneix a la perfecció i en el qual ha viscut alguns dels millors anys de la seva etapa professional. Lluny de ser aquell davanter ràpid i explosiu que va meravellar al Recreativo de Huelva, l’olfacte golejador és un talent innat que l’acompanyarà fins al dia de la seva retirada i això és el que necessita ara mateix el conjunt tarragoní per decantar la balança al seu favor en aquells partits que es decideixen per un detall, per un error, per l’encert d’un jugador com ell.

Foto: gimnasticdetarragona.cat

Comentaris

avatar