Demana sortir i el club accepta

Pablo Marí a la rampa de sortida

S’esperava que la baixa de Giorgi Aburjania fos l’última que hagués d’afrontar el Nàstic durant un mercat estival en el qual han abandonat el club jugadors que han sigut importantíssims en la missió de fer ressorgir l’equip de les seves cendres. Primer va ser Marcos de la Espada, després Xisco Campos i ara sembla que el següent en fer les maletes pot ser Pablo Marí, que ha demanat al club que li faciliti la seva sortida davant les poques esperances que té de poder recuperar la condició de titular que va perdre en el darrer tram de la temporada passada en la qual va quedar relegat al lloc de quart central per darrera de la parella Xavi Molina-Suzuki i de Iago Bouzón.

L’arribada del jove Mohammed Djetei, la continuïtat de Iago Bouzón i el més que probable fitxatge del veterà Albert Lopo han provocat que el futbolista valencià hagi decidit abandonar el Nàstic tot i haver firmat una prolongació del seu contracte (2018) ara fa justament un any.  De fet, que el ex jugador del Deportivo de la Coruña i del RCD Espanyol estigui a prova sota les ordres de Vicente Moreno és una circumstància que bé s’ha pogut produir per les intencions d’un Pablo Marí que no vol veure tallada la seva progressió amb només 22 anys.

Després de dues campanyes excepcional amb la samarreta grana a , el jugador format a la pedrera del RCD Mallorca va ser víctima del canvi de categoria i va ser relegat a un rol totalment secundari després de cometre diversos errors importants que li van costar més d’un punt al conjunt tarragoní. No hi ha una explicació clara per explicar la davallada del seu rendiment, si bé el fet de formar parella amb un també desafortunat Iago Bouzón l’ha pogut afectar indirectament fins al punt de convertir-se en la darrera opció per al tècnic valencià.

L’interès d’un club potent com el Girona FC ha pogut acabar de convèncer a Pablo Marí de que el millor per a ell és acordar la seva sortida, una sortida que només es produirà si el Nàstic és econòmicament recompensat. El jugador té una clàusula de rescissió força elevada per a un club de la mateixa categoria, tot i que també disposa d’un altre que especifica que si arriba una oferta de Primera Divisió o d’un altre equip pot sortir en qualitat de cessió. És per això que a Montilivi volen utilitzar el compromís d’afiliació que tenen amb el Manchester City perquè sigui el conjunt anglès qui faci una oferta per tal de cedir posteriorment al jugador a l’equip dirigit per Pablo Machín, situació que la direcció esportiva del quadre tarragoní vol evitar a tota costa.

Si finalment s’acaba produint la seva sortida, el Nàstic perdrà a un dels dos defenses centrals més capacitats per sortir amb la pilota jugada des del darrera. Amb Xavi Molina i Daisuke Suzuki s’ha guanyat en fiabilitat i en solidesa, però s’ha perdut en qualitat a l’hora d’iniciar la jugada, fet que s’accentua quan l’equip rival decideix exercir una pressió alta com va succeir al play-off davant el CA Osasuna. La sensació final és que el conjunt nastiquer pot perdre a un jugador que per la seva joventut és molt absolutament recuperable.

Foto: gimnasticdetarragona.cat

ENVIAR UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here