Caràcter xilè al servei de l’equip

El Nàstic fitxa a Juan Delgado

El Club Gimnàstic continua amb la seva política de buscar reforços lluny del país i aquesta vegada ha marxat fins a sud-americà, més concretament fins a Xile, per tancar el vuitè fitxatge d’aquest mercat estival. Els amants del futbol internacional i de les competicions sud-americanes estan d’enhorabona per l’aterrament de Juan Delgado Baeza, que arriba procedent d’un dels clubs més importants del futbol xilè com és el Colo-Colo, que rep una xifra entorn als 500.000€ pel traspàs d’un futbolista format al seu planter, que ha guanyat dos campionats nacionals i que ara ha decidit donar el salt a Europa on vol intentar fer-se un lloc des de la Segona Divisió espanyola.

Amb 23 primaveres, el nou jugador grana porta diverses temporades consolidant-se en el futbol professional tot i haver debutat amb només 17 anys amb la samarreta del cazique. En les tres darreres campanyes ha disputat un total de 104 partits entre la Primera Divisió xilena i la Copa Libertadores – equivalent a la UEFA Champions League-, competició en la qual no ha pogut tindre l’impacte desitjat ja que el seu equip no ha pogut superar la fase de grups tant en l’edició del 2015 com en la del 2016. En l’aspecte golejador, ha marcat 15 gols en aquestes tres temporades que ha jugat amb el primer equip del Colo-Colo.

La posició natural de Juan Delgado és la banda dreta, on utilitza la seva cama natural per portar de polleguera a quants defensors li surten al pas amb un ventall de recursos tècnics il·limitats. La seva polivalència també li permet jugar a la banda esquerra, on s’incorpora cap a l’interior per xutar a porteria o enviar un centre enverinat al cor de l’àrea, i com a punta més avançat.

Conscient del seu talent, l’actual entrenador del Sevilla FC Jorge Sampaoli el va fer debutar amb la selecció xilena l’any 2014 en un amistós davant el combinat de Mèxic. Tres dies més tard va marcar el seu primer gol oficial amb la Roja -contra Haití-, amb la qual ha tornat a jugar en dues ocasions més. Per les condicions i la projecció que presenta, s’espera que comenci a entrar en els pans de Juan Antonio Pizzi, tècnic que encara no l’ha convocat des de la seva arribada a la banqueta de Xile.

 

ENVIAR UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Més notícies

El Nàstic és l’equip que menys possessió de pilota té en el que va de lliga

Els problemes del conjunt tarragoní per mantenir el control dels partits són evidents. Segons informa la compta Vintage Stats de Twitter, l'equip d'Enrique Martín és...

Isaac Becerra, convocat amb la selecció catalana pel partit de dilluns a Montilivi

La selecció catalana tindrà un jugador grana en el partit que enfrontarà aquest proper dilluns contra Venezuela a l'estadi de Montilivi (21h). Es tracta d'Isaac...

El Málaga arribarà a Tarragona amb tres baixes importants

El Málaga de Juan Ramón López Muñiz visitarà aquest proper diumenge (16h) el Nou Estadi per enfrontar-se al Nàstic. El conjunt andalús, cinquè classificat amb...

Linares s’estrena a La Romareda, l’Osasuna camina directe cap a Primera i el Mallorca entra al play-off

Tancada la jornada 30 de LaLiga1|2|3 trobem que tant Granada com Osasuna es consoliden una jornada més a la zona d'ascens directe, perseguits per...

La permanència es torna a allunyar a 8 punts a falta de 12 partits per acabar la lliga

El Nàstic tancarà la jornada 30 de Segona Divisió un punt més lluny respecte la salvació del que la va començar. Els granes, que van...