Sancions per motius d’aforament

Incoherència a la LFP

La bogeria ha arribat a la seu central de la Liga Profesional de Futbol, que a través d’un comunicat ha desvetllat una nova normativa amb la qual podrà multar als clubs que no aconsegueixin omplir les zones del camp que es vegin per televisió. En la majoria dels estadis les càmeres es situen a la tribuna principal provocant que la grada de preferent sigui la que es vegi durant gairebé tot el partit, i el Nou Estadi no és una excepció.

L’entitat presidida per Javier Tebas obliga d’aquesta manera a que els clubs ubiquin a la majoria dels “abonats i públic assistent prioritàriament entre corner i corner de la grada oposada a la posició de la càmera principal” per tal d’arribar al 75% de capacitat de la zona de preferent. Els equips que no arribin a aquesta xifra seran sancionats, mentre que els que no arribin al 50% veuran com la multa es duplica.

Aquesta iniciativa es podria prendre com una mesura perquè els clubs redueixin el preu dels abonaments i les entrades, ja que el futbol espanyol és un dels més cars de veure en tot el continent. El principal obstacle amb el qual es podran trobar els equips és precisament els polèmics horaris que porta consolidant LaLiga des de fa diverses temporades, sobretot amb els partits que es disputen dilluns al vespre i també amb els que es juguen durant el període d’hivern.

El principal motiu d’aquests canvis horaris recau en la prioritat de vendre’s a Àsia, on les principals operadores de televisió paguen una autèntica fortuna perquè els seus espectadors puguin gaudir de la millor lliga del món. No hi ha cap dubte de que les esquadres surten econòmicament beneficiades, però evidentment l’aficionat nacional queda francament perjudicat mentre veu com es cuida molt més als seguidors asiàtics que es troben a 8,689.45 km de distància.

L’home encarregat d’informar a la LFP de si es compleixen les condicions manifestades serà el Director del Partit, que analitzarà la situació amb el material gràfic aportat per la unitat mòbil i les fotografies que ell mateix farà a partir del minut trenta de partit. En cas de disconformitat a causa d’una sanció, els clubs podran recórrer a les dades proporcionades pels torns d’accés a la grada.

En quant al Nàstic es refereix, la junta directiva haurà de prendre mesures per tal d’omplir la zona baixa de preferent. In situ sembla que la grada estigui ben plena, però per televisió es pot apreciar com hi ha molts seients buits i això és precisament el que haurà d’evitar el conjunt grana per tal de no rebre cap notificació econòmica per part de la RFEF a la qual pertany la Lliga de Futbol Professional. La bona notícia és que aquesta decisió no afectarà a la Liga 1,2,3, fins a la propera temporada 2017/18.

Foto: laliga.es

ENVIAR UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here