Darrera baixa per al nou curs

Giorgi Aburjania és traspassat al Sevilla FC

Va arribar a l’equador de la temporada passada, es va convertir ràpidament en una peça clau per a Vicente Moreno i amb només cinc mesos competint amb la samarreta grana ja n’ha tingut prou perquè un dels clubs més importants del futbol estatal hagi decidit posar gairebé 2.000.000€ sobre la taula per emportar-se’l cap a la capital andalusa i enrolar-lo a les files del seu conjunt filial a la Liga 1,2,3. Giorgi Aburjania abandona el Nàstic per donar un pas més en la seva carrera futbolística i deixa inevitablement el record d’un futbolista que des del primer dia s’ha deixat les banyes per convèncer al tècnic i fer-se un lloc en l’onze inicial.

Amb el traspàs de l’internacional georgià, un dels jugadors més prometedors del seu país, queda ben clar en que s’està convertint el Club Gimnàstic en els darrers temps, en un equip que gràcies a la col·laboració de Promosport i a l’excel·lent treball d’Emilio Viqueira s’ha començat a transformar en un club que importa joves futbolistes tant nacionals com internacionals per després vendre’ls i adquirir una bona suma de diners que en un primer moment ajudi a reduir el deute amb hisenda per després començar a créixer de veritat precisament com ha fet el nou equip d’Aburjania des de que va abandonar la categoria de plata allà per al 2003.

Els 100.000€ que va costar el seu traspàs i els 1.800.000€ que ha ingressat el Nàstic per part del conjunt hispalense  fan que l’operació hagi sigut tot un èxit, màxim quan el georgià ha estat tant poc temps a Tarragona. Evidentment, si s’hagués quedat una campanya més sota les ordres de Vicente Moreno molt probablement s’hagués revaloritzat al final de la present temporada, si bé en el futbol la roda no para de girar i pots passar de sortir-te en cada partit a no tenir pràcticament cap transcendència.  Per això, l’entitat presidida per Josep María Andreu no ha pogut ni ha volgut deixar passar l’oportunitat d’aprofitar aquesta oportunitat per seguir fent caixa.

La secretaria tècnica haurà de buscar un nou migcampista que respongui al mateix perfil de futbolista que Giorgi Aburjania ja que per les seves condicions era un dels pocs jugadors junt amb Sergio Tejera capaç d’assumir el rol de treure la pilota des del darrera amb fiabilitat i criteri. De moment, Carlos García no ha demostrat poder ser el seu relleu natural, mentre que Lévy Madinda i Wilfried Zahíbo són jugadors de tall defensiu i molt diferents al nou jugador del Sevilla FC. Feina extra per a Emilio Viqueira i el seu equip de treball, que encara han de tancat el fitxatge del segon i tercer porter –si acaba sortint Fabrice Ondoa– i de l’anhela’t davanter que marqui la diferència en atac.

Foto: gimnasticdetarragona.cat

ENVIAR UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here