El Nàstic fitxa a José Carlos

Una bala per la banda dreta

0
José Carlos també té experiència a la Champions League.

José Carlos és un d’aquells jugadors que la primera vegada que els veus t’entren directament als ulls. Com el coliseu romà de Tarragona, com la cambrera del bar on vas a fer el cafè a mig matí. A un servidor, el nou jugador del Nàstic li va causar tal impacte en el moment que va aixecar el cap en el futbol professional que ràpidament va passar a la llista de jugadors que calia vigilar de ben a prop, una llista on hi tenien cabuda els futbolistes més joves i els que a la vegada disposaven d’una sèrie de característiques que convidaven a pensar en que tindrien un futur futbolístic brillant.

Per aquell llavors, José Carlos jugava a la Segona Divisió fent el seu debut a la categoria amb el Sevilla Atlético en una temporada per oblidar. De fet, va ser un dels pocs jugadors que van despuntar en un equip que només va guanyar dos partits en tot el curs. I això que en aquell conjunt hi havia alguns elements a tenir en compte com Cala (Getafe), Alberto de la Bella (Real Sociedad), Diego Perotti (AS Roma), Emiliano Armenteros (Santos Laguna) o Teemu Pukki (Brøndby IF).

Tot i el descens de categoria del filial sevillista, l’extrem dret va pujar al primer equip gràcies a les bones actuacions que va realitzar a la categoria de plata. La seva habilitat en l’1×1, la descaradura mostrada per deixar pels terres als seus marcadors i el bon remat amb la cama esquerra van convèncer al tècnic del primer equip Manolo Jiménez, virtuts que, set anys després, també han sigut ben valorades pel director esportiu del Nàstic Emilio Viqueira. L’actuació completada en la segona part del derbi davant la UE Llagostera al Municipal de Palamós-Costa Brava va ser clau perquè el club comencés a fer-li un seguiment que finalment ha acabat amb el seu fitxatge.

Amb 28 primaveres, la sensació que ens queda amb aquest jugador és que les greus lesions de genoll que ha patit al llarg de la seva carrera esportiva han anat frenant la progressió d’un futbolista que ha passat de ser el futur Jesús Navas a ser un jugador més, un jugador que s’ha tingut que buscar la vida en equips de perfil més baix com el FC Cartagena, el Rayo Vallecano, el Córdoba i també a l’AEK d’Atenes de Grecia. És per això que l’entitat presidida per Josep Maria Andreu ha decidit firmar-lo per una temporada més un altre opcional, que dependrà del seu rendiment però també dels problemes físics que pugui tenir al llarg del campionat.

En qualsevol cas, el Nàstic s’ha fet amb un jugador extraordinari, un dels més desequilibrants de tota la categoria i que competirà amb Jean-Luc per una plaça a l’onze de Vicente Moreno.

Comentaris

avatar