Quan l’ésser humà es troba davant d’un repte difícil de superar, que a priori sembla inassolible, el primer que fa es apel·lar a un dels tòpics més antics que ha inventat la humanitat des de la seva creació: no hi ha res impossible.

Abans de pronunciar aquestes paraules, ja sigui en públic o en un estat d’aïllament on la persona connecta únicament amb el seu subconscient, cal tindre en compte que amb això no n’hi ha prou, que per assolir l’objectiu no val dir “noi, aixecat que això es pot arreglar, no hi ha res impossible”, sinó que s’ha de fer un exercici de reflexió per saber què és el que t’ha portat fins aquí i què és el que cal fer per superar aquesta situació.

A partir d’aquí, la voluntat i la confiança en un mateix són clau per assumir la complexitat del tema i, el més important, per vèncer.

El vestuari del Nàstic, amb la contribució de tots i cadascun dels jugadors que han anat passant en els últims anys, a més de la feina que s’ha realitzat des de la directiva i des de la direcció esportiva, han aconseguit capgirar la dinàmica amb la que convivia el club des del descens a la Segona Divisió B.

Ho han fet a partir del compromís, la lluita i la persistència d’un grup humà que s’ha deixat la pell per dur a terme els ideals del seu mentor, Vicente Moreno.
Gràcies a això, els grana han jugat dos play-off consecutius per consumar el seu retorn a la categoria de plata i han anat encara més enllà completant una temporada per emmarcar que els ha portat a la classificació per disputar la promoció d’ascens a Primera Divisió, per davant d’un gran grup d’equips considerats com històrics del futbol estatal.

“ | Vicente Moreno: Sabem que som capaços de remuntar l’eliminatòria. Tenim que deixar la porteria a cero i marcar dos gols. Fer dos gols és possible. Intentarem marcar i fer les coses bé en defensa per poder passar. No sé que passarà al final, però tindrem ocasions per passar, segur […] Donarem el màxim per passar, per nosaltres i per tots els que formen la família nastiquera. L’afició serà clau demà, ens poden donar el plus necessari per guanyar i passar. Confiem en la remuntada. Sabem que tots junts, equip i afició, ho aconseguirem”.

Tarragona, i també els voltants, han tornat a gaudir del futbol gràcies a ells, i ara és el moment d’agraïr-los tot el que han donat i el compromís que han demostrat per la samarreta del Nàstic creient en ells, pensant que poden aixecar el 3-1 del Sadar i accedir a l’eliminatòria final que ha de decidir qui és el tercer i últim equip que tocarà el cel i ascendirà a l’elit del futbol mundial.

Ha arribat el moment en que l’afició sigui la que espenti l’equip i crei l’atmosfera perfecta per dur a terme l’enèssima remuntada del conjunt dirigit per Vicente Moreno.

#AmbTots

Giorgi Aburjania ja ha tornat del seu compromís amb la selecció nacional de Georgia, i Aníbal Zurdo ja està plenament recuperat de la gastroenteritis que el va impedir viatjar a Pamplona.

Amb la seva presència, Vicente Moreno compta amb tota la plantilla a la seva disposició per poder capgirar l’eliminatòria, una situació que l’obliga a treure tota la pólvora de la que disposa per tal de repetir l’inici de partit que va fer en la darrera jornada de la fase regular davant l’Alavés.

Si fem cas a l’onze inicial que va disposar contra el conjunt de José Bordalás, Aníbal Zurdo té tots els números per ser a l’onze inicial, inclús per davant d’un Aburjania que presumiblement no arriba en el millor estat físic possible després d’haver completat 77 minuts davant la selecció espanyola.

La sorpresa la podriem trobar a la banda dreta, on Jean-Luc amenaça de forma molt contundent la titularitat de Cristian Lobato.
L’ivorià va marcar l’únic gol del Nàstic al Sadar i va ser l’únic capaç de trencar la teranyina defensiva que havia teixit Osasuna. El seu desequilibri i improvisació voten a favor seu.

El dubte és Nino

L’Osasuna afronta el partit de tornada amb la incògnita del seu ‘9’ franquícia, Nino, que encara està a València atenent els problemes familiars que el van impedir jugar el primer convit.

El davanter almerienc, que ha marcat vuit gols i ha repartit nou assistències, podria viatjar pel seu compte cap a Tarragona però en cap cas ho farà juntament amb la resta de l’equip.

“ | Enrique Martín: Ho tinc molt clar. El que ha passat abans no em serveix absolutament per A res. Ara hi ha un temps de 45 minuts que comença a les 19:00, i que s’ha de guanyar, i un altre a les 20:00 que també s’ha de guanyar. El partit no té res a veure amb el de Lliga, per l’entorn i per la competició en el tema emocional. Hi ha molts elements que fa que siguin diferent. Hi ha jugadors que poden amb aquesta pressió i altres que no, i ja vam veure l’any passat que el Zaragoza va perdre per 0-3 a casa i es va classificar”.

Si l’ex jugador del CD Tenerife no arriba al duel, és molt probable que Enrique Martín Monreal repeteixi la mateixa alineació que el passat dimecres, tenint en compte el resultat final que els permet visitar el Nou Estadi amb dos gols d’avantatge.
L’actuació dels seus homes, sobretot dels del centre del camp, bé mereix tenir aquesta continuïtat.

Foto: gimnasticdetarragona.cat

Comentaris

avatar