El del Sadar segurament era el partit més important de tota la temporada per sobre de qualsevol que s’hagi disputat durant tot el campionat, inclús per sobre de l’hipotètic xoc d’anada de l’eliminatòria final davant el Girona o el Córdoba.

L’escenari, el context i el rival obligaven al Nàstic a mostrar la seva versió més sòlida, aquella que ha fet valdre en el darrer tram de campanya on només ha encaixat un gol en els darrers cinc partits, per tal d’emportar-se un resultat positiu de cara a la tornada al Nou Estadi.

De no ser pel gol de Jean-Luc, estariem parlant d’una desfeta inexplicable que hagués tirat per terra el treball de tota la temporada. I es que és molt difícil d’explicar la cara que ha mostrat l’equip de Vicente Moreno, un equip que no s’ha arrugat en cap dels grans estadis de la categoria, però que davant l’Osasuna ha vist com tot el treball defensiu que havia realitzat en el tram final de la temporada ha desaparegut per complet. Si a això li afegim la manca d’encert de cara a porteria, el duel es resumeix en el 3-1 que haurà de remuntar el Club Gimnàstic en el partit de tornada que s’ha de disputar a Tarragona.

Les jugades a pilota aturada i Mikel Merino marquen la diferència

Un córner i un lliure directe li han valgut a Osasuna per encarrilar l’eliminatòria abans d’arribar al temps de descans, en una primera part on Miguel de las Cuevas i José Naranjo han tingut les primeres grans ocasions del xoc.

L’andalús ha perdonat el 0-1 desaprofitant una assistència màgica d’Emana, que l’ha deixat tot sol davant la porteria de Nauzet Pérez, enviant la pilota a la grada de l’antic Reyno de Navarra.

Ni amb un centre del camp amb Sergio Tejera, Lévy Madinda, Cristian Lobato i la novetat d’avui, Juan Muñiz, els grana han sigut capaços d’imposar el seu ritme i de portar el partit al seu terreny. De fet, podem comptar amb els dits d’una mà les vegades que han aconseguit remenar la pilota, tot i que quan ho han fet han sigut capaços de portar la pilota cap a la porteria contrària, gràcies a l’inestimable col·laboració d’un Achille Emana que només començar la segona part ha fallat una ocasió immillorable per retallar diferències.

Aquesta vegada, ha sigut el camerunès el que no ha aprofitat l’assistència de Naranjo quan només tenia que empentar la pilota cap a la porteria.

Mikel Merino, que al mes de juliol formarà part del primer equip del Borussia Dortmund, ha donat tot un recital sobre la gespa i ha demostrat el per què ha fitxat per un dels grans clubs d’Europa. Més enllà dels seus dos gols, ambdós aprofitant la passivitat de la defensa visitant a l’hora d’allunyar la pilota de l’àrea petita de Manolo Reina, la seva actuació s’ha sostingut per la feina que ha realitzat al centre del camp, on el seu equip ha superat clarament a la sala de màquines d’un Nàstic que no ha sabut trobar la forma de superar la teranyina que Enrique Martín Monreal ha dissenyat per ofegar la seva circulació de pilota.

El jove migcampista navarrès és un tot en un capaç de marcar, de tocar de primeres, d’assistir i de robar; de robar tal i com ha fet en la jugada prèvia al 3-0 amb el que Kodro ha executat a Manolo Reina. Merino ha provocat la pèrdua de de Juan Muñiz i l’ex jugador de la Real Sociedad no ha perdonat davant la figura del porter malagueny.

Sense res a perdre, Vicente Moreno ha realitzat un doble canvi amb l’entrada d’Álex López i de Jean-Luc en substitució de Cristian Lobato i del propi Juan Muñiz.

L’ivorià ha sigut clau per reanimar els ànims dels seus companys i ha dotat de més frescor i velocitat la parcel·la ofensiva. Han sigut poc més de 15 minuts, però ha sigut temps suficient com perque Nàstic orquestrés una gran jugada combinada amb Naranjo obrint cap a la banda, amb Mossa centrant l’esfèric al punt de penal i amb Jean-Luc marcant el 3-1 al qual s’aferren tots els nastiquers per tal d’assolir la remuntada i de donar-li la volta a una eliminatòria que de moment és molt favorable a l’Osasuna.

Dissabte a les 19h, la resolució de la primera semifinal.

Foto: laliga.es

Comentaris

avatar