Si alguna vegada heu tingut l’oportunitat de veure i escoltar una roda de premsa de Vicente Moreno, segur que haureu pogut observar l’aura de tranquil·litat i d’autoconfiança que es genera en torn a la seva figura i que transmet davant qualsevol compromís i en qualsevol context.

Ja sigui en un partit de Segona B o en una eliminatòria per poder jugar a la lliga de les estrelles, l’entrenador valencià provoca un clímax de seguretat en l’ambient que contagia a cada una de les persones que l’escolten i que hi ha al seu voltant. La seva seguretat i decisió el porten a creure en allò que fa dia a dia i això, en un tècnic d’aquest nivell, marca la diferència.

Quan parla davant els micròfons –i darrera d’ells també- descobreix a un home sincer, respectuós i confiat, un home que té un pla entre mans i que sap que el durà a terme tal i com ell l’ha dissenyat.

L’eliminatòria de la passada temporada davant la SD Huesca, i les de l’anterior campanya contra el Racing de Ferrol i el Sestao River, juntament amb tots i cadascun dels duels que ha afrontat el seu equip davant els ‘cocos’ de la categoria, demostren que Vicente Moreno és un estratega de primera en això del futbol.

Que el Nàstic porti més de dues temporades i mitja sense perdre dos partits seguits és un argument irrefutable a favor del treball que porta realitzant des de la seva arribada a la banqueta del Nou Estadi. Els jugadors són els protagonistes, d’acord, però en un play-off d’ascens a Primera Divisió els entrenadors també marquen la diferència.

La gestió emocional, clau

En una eliminatòria tant transcendental com la que protagonitzen el CA Osasuna i el Nàstic hi ha molts factors que poden marcar el signe definitiu dels dos partits i en definitiva, d’aquesta semifinal.

Els petits detalls, la qualitat individual amb la qual compten els dos equips, el factor camp i inclús els errors arbitrals poden decantar la balança a favor d’un equip o de l’altre. Ara bé, una de les coses més importants per encarar un xoc d’aquestes característiques és la gestió emocional que hauran de fer els jugadors per respondre a les exigències del rival i de l’enfrontament.

El poder de convicció que té Vicente Moreno amb els seus jugadors i la qualitat humana i professional dels mateixos en vers al seu entrenador, fan que el Nàstic sigui un dels conjunts més sòlids i fortificats de tota la Liga Adelante tant dins del vestuari com sobre el terreny de joc.

Si el pla del preparador de Massanassa passa per repetir l’actuació del partit d’anada en l’eliminatòria davant el Huesca, podem esperar la versió més rocosa de l’equip per intentar emportar-se un resultat positiu cap a Tarragona, escenari on de ben segur que espera certificar la seva victòria aprofitant la mística del Nou Estadi.

Amb l’absència de Giorgi Aburjania per compromisos internacionals, és molt probable que veiem un onze calcat al del passat dissabte davant el Deportivo Alavés, amb Achille Emana situat a la mitja punta i amb Aníbal Zurdo actuant de referència per tal d’aprofitar, i també de contrarestar, les jugades a pilota aturada.

La presència del davanter mexicà afavoreix, i molt, el rendiment de l’ex internacional camerunès, que té molt més protagonisme actuant per davant del doble pivot que formen Sergio Tejera i Lévy Madinda.

L’Osasuna, un rival en busca de revenja

El triple empat a 64 punts que s’ha donat en la darrera jornada de la lliga regular ha portat al CA Osasuna fins a la sisena posició, fet que li dóna dret a jugar la promoció d’ascens a Primera Divisió.

El repte és majúscul, no per la magnitud de l’entitat sinó per la joventut del planter.
I és que cal recordar que el quadre navarrès és, deixant de banda al filial de l’Athletic Club de Bilbao, l’equip amb una mitjana d’edat més baixa de tota la categoria (25,3 anys).
La seva manca d’experiència però, pot no ser un factor determinant tenint el compte el que hi ha en joc.

El conjunt d’Enrique Martín Monreal afronta la semifinal del play-off amb ganes d’estrenar el seu caseller de victòries davant el Nàstic, un rival al qual no ha pogut vèncer en els dos partits de lliga que han disputat tots dos equips. En el duel a l’Estadi del Sadar, un gol en pròpia porteria de Pablo Marí va contrarestar la diana inicial de Marcos de la Espada, mentre que en el xoc disputat a Tarragona van claudicar per culpa d’un autèntic golàs de lliure directe de José Naranjo.

El tècnic local té a tot el planter a la seva disposició per afrontar el primer convit.

Alineació probable.
Alineació probable.

Foto: gimnasticdetarragona.cat

avatar