A ningú se li escapa que per poder pujar de forma directa a Primera Divisió és imperatiu que el Leganés no guanyi en la seva visita a l’Estadi Municipal d’Anduva, feu d’un Mirandés que sense jugar-se res important ha d’intentar treure quelcom positiu per acomiadar-se de la temporada de la millor forma possible davant la seva afició.

Evidentment, tots els nastiquers i nastiqueres estaran endollats a la ràdio per conèixer de primera mà quin és el resultat instantani a Miranda d’Ebro.
Ara bé, seria convenient que la parròquia grana fos conscient que, per poder optar a pujar aquest mateix dissabte, el primer que ha de fer el Nàstic és guanyar a l’Alavés, líder de la categoria i primer equip en ascendir a la lliga d’estrelles.

“ | Vicente Moreno: De totes formes, a nosaltres el que més ens preocupa és guanyar el nostre partit. A partir d’aquí, com no pot ser d’un altre manera haurem de mirar cap a Miranda perquè depenem del que passi en aquell partit […]  Nosaltres ens hem de centrar en guanyar el nostre partit perquè és evident que les nostres possibilitats passen per això. A partir d’aquí ja mirarem el demés, però de moment preocupats, centrats i il·lusionats de guanyar el nostre partit.”

Els vitorians es juguen poder afegir un nou trofeu a les seves vitrines i per tant no ho posaran gens fàcil, tot i haver assolit ja l’objectiu més important de la campanya.
L’1-3 de la primera volta a Mendizorroza també és un factor a tenir en compte a l’hora de valorar quines seran les intencions del conjunt basc en la seva visita al Nou Estadi.

El xoc d’Anduva es defineix com un element crucial per esbrinar la definició del campionat, però guanyar a l’Alavés és una conditio sine qua non que han de dur a terme tots els estaments del club, des de la directiva fins a l’afició, passant pel cos tècnic i pels veritables protagonistes d’aquesta història, els jugadors. El partit més important es juga a Tarragona.

Dues baixes obligades

Aquesta vegada el club no ha pogut fer res per evitar l’absència de Fabrice Ondoa i de Giorgi Aburjania. Ambdós han tingut que respondre a la convocatòria de les seves respectives seleccions i per tant no podran ser partíceps del que fins al moment es presumeix com el partit més important del curs.

Se’ns dubte, la baixa del georgià és la més destacada, per la seva condició de titular, i la que menys s’entén ja que la selecció de Geòrgia no ha de disputar cap partit oficial ni de preparació, ja que no està classificada per jugar l’Eurocopa de França.
Pel contrari, la marxa del porter camerunès és més lògica pel fet que Camerun sí ha de jugar un partit de classificació de cara a la Copa Àfrica de Nacions, el que disputa avui divendres contra Mauritània. Per tant, Alberto Varo serà el porter suplent.

Sense Aburjania actuant al mig del camp, les opcions de Vicente Moreno són diverses.
La primera i la que més s’intueix és la d’optar per un davanter nat, Aníbal Zurdo, la qual cosa portaria a Achille Emaná a convertir-se en el tercer element del trivot, el més avançat, junt amb Lévy Madinda i Sergio Tejera.
L’altra variant és la d’introduir en l’onze inicial a Jean-Luc, Juan Muñiz o inclús a Miguel Palanca. En qualsevol cas, l’entrenador valencià té diferents eleccions per trobar el relleu del migcampista georgià.

En busca del campionat

L’equip de José Bordalás no es conforma amb l’ascens de categoria, sinó que a més a més vol pujar a Primera Divisió com a campió de la Liga Adelante 2015/16.
Per aconseguir-ho necessita una victòria o bé un empat, sense dependre de cap resultat extern. Davant aquesta possibilitat, i el fet de jugar-se l’última jornada de lliga, el tècnic alacantí ha convocat a tota la plantilla pel desplaçament a Tarragona, tot i que hores abans de l’enfrontament haurà de donar a conèixer la llista dels 18 jugadors convocats per disputar l’encontre.

L’Alavés arriba a la cita en una inèrcia molt positiva.
El darrer tram de temporada que està completant es per treure’s el barret, amb cinc victòries consecutives que han sigut definitives per assolir el retorn a la Liga BBVA.

En quan a números, els vitorians han deixat la porteria a zero en cinc dels últims set partits. En l’aspecte golejador l’assumpte ha estat molt repartit, ja que els deu gols que ha anotat en les darreres dates han sigut de set jugadors diferents. L’únic que ha repetit ha estat el capità Manu García, que ha vist porteria en els últims tres compromisos.

Alineació probable.
Alineació probable.

Foto: gimnasticdetarragona.cat

Comentaris

avatar