El Nàstic continua viu en la lluita per l’ascens directe a Primera Divisió al guanyar per un autoritari 0-3 a l’Anxo Carro de Lugo, en un partit on als locals només els ha faltat una mica d’encert per convertir les seves ocasions, que no han sigut poques com tampoc ho han estat les intervencions d’un dels millors porters de la Liga Adelante com és Manolo Reina, que inclús ha aturat un penal a l’equador de la segona part.

Amb la tercera victòria consecutiva en una setmana, per primera vegada en tot el que portem de temporada, els grana s’asseguren, com a mínim, la tercera posició.

El porter malagueny ha estat clau, primer per mantenir la porteria a zero i segon per evitar que el Lugo pogués convertir-se en una amenaça real de cara a emportar-se els tres punts cap a Tarragona.
L’experiència i la veterania de la qual fa gala cada cap de setmana queda en un segon pla quan exhibeix els seus reflexos felins, sostingut per la concentració màxima que manté al llarg dels 90 minuts, i sobretot per la maduresa que mostra quan pitjor ho està passant l’equip. Hi ha porters que guanyen partits, i Manolo Reina n’és un d’ells.

El de Villanueva del Trabuco ha permès rendibilitzar el 0-2 que campejava al marcador a falta de poc més de cinc minuts per arribar al temps de descans, després dels gols de Mossa i d’Achille Emaná. Ambdues dianes han arribat a la sortida d’un córner.

En el primer, el lateral valencià ha aparegut per sorpresa al segon pal aprofitant una pentinada errònia d’un jugador local, mentre que en el segon, el dorsal ‘25’ ha finalitzat amb èxit una jugada precedida per una nova rematada de Mossa que Roberto Fernández ha aconseguit refusar.
Els dos serveis de cantonada han sigut executats per la brúixola de l’equip, Sergio Tejera.

A partir d’aquí, i coincidint amb l’inici dels segons 45 minuts, el pla dels tarragonins ha sigut molt clar: prioritzar la tasca defensiva per evitar encaixar un gol que pogués fer trontollar l’avantatge aconseguida durant el primer acte.

Això ho ha aprofitat el Lugo per començar a gestionar la possessió de la pilota i aproximar-se d’aquesta manera, sobretot amb centres laterals, a la porteria contrària.
Ha sigut llavors quan ha començat el xou de Manolo Reina, primer amb una magnífica aturada en resposta al remat de cap de Pablo Caballero i, tot seguit, amb una aturada encara millor per desviar el xut des de la frontal de Jonathan Pereira, el jugador més actiu del conjunt gallec durant tot el matx.
Pocs minuts després, Lévy Madinda ha comès una pena màxima que el pitxitxi argentí de l’equip dirigit per José Durán ha executat mansament cap a les mans del porter visitant.

Els lucenses ho han intentat per tots els mitjans possibles, però quan no s’han trobat amb l’incommensurable figura de Reina o han fet amb la sòlida defensa liderada, una vegada més, per Daisuke Suzuki.

Finalment, Jean-Luc i Aníbal Zurdo, que havien entrat de refresc per Cristian Lobato i Achille Emaná, han dut a terme un contraatac que ha finalitzat amb el gol del davanter mexicà i amb el 0-3 definitiu que permet al Nàstic aspirar a l’ascens directe a la màxima categoria fins a la darrera jornada, en la qual ha de rebre al Deportivo Alavés, que arribarà a Tarragona com a nou equip de Primera Divisió.

FITXA TÈCNICA

Lugo (0): Roberto; Lemos (Campillo 69′), Israel Puerto, Dealbert, Manu (Abel Molinero 79′); Pita, Seoane; Iriome, Sergio Marcos (Joselu 85′), Jonathan Pereira; i Caballero.

Gimnàstic de Tarragona (3): Reina; Gerard Valentín (Iago Bouzón 79′), Suzuki, Xavi Molina, Mossa; Lobato (Jean Luc 61′), Madinda, Tejera, Naranjo; Aburjania i Emaná (Aníbal 73′).

Gols: 0-1 Mossa 17′, 0-2 Emaná 38′, 0-3 Aníbal Zurdo 93′.

Àrbitre: Munuera Montero (comitè andalús). Ha amonestat amb targeta groga a Carlos Pita, Sergio Marcos, Caballero i Seoane per part del Lugo i a Madinda i Tejera per part del Nàstic.

Estadi: Anxo Carro, 2.724 espectadors.

Foto: lfp.es

Comentaris

avatar